احتمال قطعی شدن گواهی سپرده کالایی پلیمرها

سال 1401 معاملات گواهی سپرده کالایی معاف از مالیات خواهد بود. این اتفاق می‌تواند نقطه‌قوت بزرگی برای راه‌اندازی قراردادهای گواهی سپرده کالایی روی محصولات پتروشیمی مخصوصاً پلیمرها باشد که از مزیت‌های خاص خود برخوردار است. با توجه به این اتفاق، احتمال قطعی شدن قراردادهای گواهی سپرده کالایی روی پلیمرها بسیار بالاست.  با انتقال اخذ مالیات […]

سال 1401 معاملات گواهی سپرده کالایی معاف از مالیات خواهد بود. این اتفاق می‌تواند نقطه‌قوت بزرگی برای راه‌اندازی قراردادهای گواهی سپرده کالایی روی محصولات پتروشیمی مخصوصاً پلیمرها باشد که از مزیت‌های خاص خود برخوردار است. با توجه به این اتفاق، احتمال قطعی شدن قراردادهای گواهی سپرده کالایی روی پلیمرها بسیار بالاست.

 با انتقال اخذ مالیات ارزش‌افزوده از گواهی‌‌‌های سپرده کالایی به گیرنده نهایی کالا، می‌توانیم شاهد رونق و تقویت فرصت‌‌‌های جدید سرمایه‌گذاری در این ابزار مالی بورس‌کالای ایران، به‌خصوص بر پایه کالاهای صنعتی و معدنی، پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی باشیم. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در خبری اعلام کرد: بر اساس رأی این کمیسیون به منظور جلوگیری از مالیات مضاعف و پرداخت مالیات از سوی تحویل‌گیرنده کالایی با الحاق یک بند به تبصره «۷» لایحه بودجه سال آینده موافقت شده است.

به گزارش کالاخبر؛ مطلب اعلام‌شده از سوی رحیم زارع، به این موضوع اشاره دارد که به منظور حمایت از توسعه ابزارهای مالی و همچنین تسهیل معاملات ابزارهای مبتنی بر کالا، همه کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس‌‌‌های کالایی کشور پذیرش می‌‌‌شوند، مادامی که در هر یک از بورس‌‌‌های کالایی مورد مبادله قرار بگیرند، مشمول معافیت مالیات ارزش‌افزوده هستند. براین اساس در صورتی که کالای پشتوانه گواهی سپرده ماهیتا مشمول مالیات‌ارزش افزوده باشد، مالیات مذکور تنها یک مرتبه و در زمان تحویل فیزیکی کالا وصول می‌شود و وظیفه پرداخت مالیات مذکور بر عهده تحویل‌گیرنده نهایی کالای پشتوانه گواهی سپرده کالایی خواهد بود. مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران در گفت‌‌‌وگو با کالاخبر، در خصوص اهمیت موضوع در دستورکار کمیسیون تلفیق مجلس اظهار کرد: مقوله بحث مالیات ارزش‌افزوده گواهی سپرده‌‌‌های کالایی موضوع قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴قانون اساسی (مصوب سال ۱۳۸۸) و قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی (مصوب سال ۱۳۸۰) بود که به‌رغم ابلاغ قانون، سازمان امور مالیاتی در خصوص چگونگی و نحوه اجرای آن دچار ابهام بود.

به گفته جواد فلاح، با ارائه توضیحات قانونی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار و پیگیری‌‌‌های شرکت بورس‌کالای ایران در راستای تسریع در رفع ابهامات، کمیسیون تلفیق مجلس بر مبنای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، پرداخت مالیات ارزش‌افزوده گواهی سپرده کالایی را فقط از سوی تحویل‌گیرنده کالا به تصویب رساند و در صورتی که در صحن مجلس به تصویب نهایی نمایندگان خانه ملت برسد، برای اجرا و ابلاغ در چارچوب لایحه قانونی بودجه سال ۱۴۰۱ عملیاتی می‌شود. مدیر توسعه فیزیکی بورس‌کالای ایران یادآوری کرد: در مصوبه کمیسیون تلفیق، به جای اینکه مالیات ارزش‌افزوده در مرحله نخست از دارنده گواهی سپرده اخذ شود، به مرحله پایانی در زمان تحویل نهایی کالا (از انبار بورس کالا) انتقال می‌یابد و از دارنده نهایی کالا اخذ می‌شود. با تصویب نهایی این ماده قانونی، دارنده گواهی سپرده بدون پرداخت مالیات ارزش‌افزوده می‌‌‌تواند معاملات گواهی سپرده را انجام دهد. به این ترتیب تنها فردی که در مرحله نهایی زمان سررسید گواهی سپرده‌‌‌های کالایی، بخواهد کالا را از انبار بورس‌کالا تحویل بگیرد، مشمول مالیات ارزش‌افزوده می‌شود.

فلاح با اشاره به اینکه پیش‌تر گواهی سپرده کالاهایی همچون زعفران تجربه‌‌‌ موفقی را از سر گذرانده است‌‌‌، تصریح کرد: با تصویب نحوه پرداخت مالیات ارزش‌افزوده گواهی سپرده کالایی، امیدوار خواهیم بود قراردادهای گواهی سپرده کالایی علاوه بر کالاهای کشاورزی بر پایه کالاهایی که پیش‌تر مشمول مالیات ارزش‌افزوده بودند، راه‌اندازی و با اقبال عمومی سرمایه‌گذاران مواجه شوند.

مدیر توسعه فیزیکی بورس‌کالای ایران ابراز امیدواری کرد که با تصویب مصوبه فعلی کمیسیون تلفیق در صحن مجلس، مردم و فعالان بازار کالایی از اوراق مبتنی بر کالا استقبال بیشتری کنند و فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری جدیدی هم از این ناحیه شکل گیرد.