به گزارش اینپیا، میانگین ماهانه دلار نیمایی برای محاسبه قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در روز یکشنبه 18 آبان ماه 259.036 ریال بود و طی هفته گذشته با 2.236 ریال رشد به 261.272 ریال در تاریخ یکشنبه 25 آبان رسید که نشان از افزایشی بیش از 0.86 درصد دارد. این افزایش دلار در حالی رخ داده است که […]
به گزارش اینپیا، میانگین ماهانه دلار نیمایی برای محاسبه قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در روز یکشنبه 18 آبان ماه 259.036 ریال بود و طی هفته گذشته با 2.236 ریال رشد به 261.272 ریال در تاریخ یکشنبه 25 آبان رسید که نشان از افزایشی بیش از 0.86 درصد دارد.
این افزایش دلار در حالی رخ داده است که بسیاری در هفته اخیر به دلیل انتخاب «جو بایدن» به عنوان رئیس جمهوری جدید ایالات متحده و امکان ایجاد گشایش هایی در روابط ایران و آمریکا قیمت ارز را کاهشی پیش بینی کرده بودند، اما با این وجود قیمت ها هنوز گارد نزولی ندارند و بازار در آرامش به سر می برد.
با این وجود انتظارات تورمی از بازار خارج شده است و خریداران به اندازه نیاز خود خرید می کنند و برخی نیز خرید خود را به آینده موکول می کنند.
همین مساله حجم معاملات را با کاهشی جدی مواجه کرد و بازار را به نوعی در رکود فرو برد.
با این وجود قیمتهای اعلام شده نشان می دهد که نرخ ها به طور میانگین با رشد 2.45 درصدی همراه شدند.
این افزایش قیمت های پایه در کنار جریان کاهشی نرخ ارز در بازار می تواند معاملات هفته پیش رو را نیز در رکود فرو ببرد، چرا که پیش بینی می شود که اگر جریان کاهشی نرخ دلار ادامه داشته باشد، این امکان وجود دارد که در هفته های آتی قیمت مواد اولیه نیز با افت همراه شود.
در این میان باید به این مساله نیز اشاره کرد که روند قیمت مواد اولیه در بازار آزاد نیز همچنان گارد کاهشی دارد و این موضوع نیز می تواند منجر به ایجاد انگیزه در برخی فعالان برای خرید از بازار آزاد شود.
با این وجود با توجه به پیش بینی های افزایش قیمت نفت و نقتا در هفته های پیش رو به دلیل تولید واکسن کرونا، این امکان ووجود دارد که رشد قیمت های جهانی، افت نرخ ارز را خنثی کند و این در حالی است که صنایع پایین دستی این روزها با معضلات متعددی رو به رو هستند و نقدینگی در بازار به شدت کاهش یافته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.