ارتباط صنعت و دانشگاه به شکوفایی صنعت منجر می شود

کاظم ظهیری، بازرس انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران گفت: صنایع تکمیلی ما نیازمند دانش فنی و نیروی متخصص است و دوستی صنعت و دانشگاه و آمد و رفت این دو به خانه هم شکوفایی صنعت را در پی خواهد داشت. به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران، ظهیری که در اولین همایش مستربچ های پلیمری در […]

کاظم ظهیری، بازرس انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران گفت: صنایع تکمیلی ما نیازمند دانش فنی و نیروی متخصص است و دوستی صنعت و دانشگاه و آمد و رفت این دو به خانه هم شکوفایی صنعت را در پی خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران، ظهیری که در اولین همایش مستربچ های پلیمری در سالن رجب بیگی دانشکده فنی دانشگاه تهران، سخن می گفت پیشنهاد کرد: اگر پاره ای از واحدهای علمی در کارخانه ها تدریس شود و کارکنان کارخانه ها چند واحد تئوری را در دانشگاه ها پاس کنند، فاصله تئوری و عملی کمتر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ایران بُرِس گفت: در حال حاضر واحدهای تولیدی مستربچ و کامپاند از رشد بسیار خوبی برخوردار شده اند و امروزه در بسیاری از موارد خودکفا و در مقدار کمی از آن نیاز به واردات تخصصی دارند که با همت دانشگاه می توانیم نه تنها در داخل آن را تامین، بلکه صادرات روزافزونی داشته باشیم.

در این همایش که جمعی از اساتید دانشگاه، دانشجویان و مدیران واحدهای تولیدی صنعت پلاستیک حضور داشتند، کاظم ظهیری ضمن قدردانی از دکتر موسویان رییس دانشکده فنی برای مهیا کردن زمینه برگزاری این همایش، گفت: ما مسیر 200 ساله صنعت پلاستیک در اروپا را طی 20 تا 30 سال در ایران طی کرده ایم.

وی با اشاره به این که نسل اولی های این صنعت از دانش فنی چندان بهره مند نبودند، گفت: با آمدن نسل دومی این صنعت آهنگ سریع تری به خود گرفته است؛ از این روی همسویی علم و صنعت توامان می تواند در رشد و شکوفایی آن تاثیر به سزایی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ایران بُرِس، ایران را به لحاظ منابع نفتی و گازی بسیار غنی دانست و افزود: ایران دارای پتروشیمی های زیادی است که سالانه حدود 15 میلیون تن از انواع مواد را تولید می کند که متاسفانه مقدار زیادی از آن صادر می شود.

وی گفت: در نتیجه ما در خام فروشی رشد بی سابقه ای داشته ایم. راه برون رفت از خام فروشی، تبدیل مواد پتروشیمی ها به مواد واسطه ای همچون مستربچ یا رنگدانه و کالاهای ساخته شده است که باید این مهم در اولویت کارها باشد.

رییس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند با انتقاد از اطلاق کردن «صنایع پایین دست» به این حوزه تصریح کرد: ما در انجمن ملی به این موضوع اعتراض کرده ایم چرا که صنعتی مانند مستربچ و کامپاند یک صنعت واسطه ای بین مواد اولیه و صنایع تکمیلی است.

وی ادامه داد: ما در منطقه ای قرار داریم که کشورهای همسایه و اطراف به نسبت ما در بسیاری از صنایع رشد کمتری داشته اند و نیاز دارند که کالاهای ساخته شده و نیمه ساخته شده را از ایران وارد کنند.

ظهیری در بخش دیگری از سخنان خود به دانشکده پلیمر پکن و سابقه آشنایی با این واحد علمی پرداخت و گفت: بنده به این دانشگاه رفت و آمد دارم در کلاس های آنجا 10 تا 15 دانشجو به همراه استاد در کلاس درس که شبیه به کارگاه است لباس فرم پوشیده و مشغول کار هستند. فرد پس از فراغت تحصیل می تواند یک واحد تولیدی تاسیس کند؛ در حالی که متاسفانه در ایران دانشجویان پلیمری چندان با مستربچ آشنا نیستند.

ظهیری با اشاره به برنامه های ترکیه، تصریح کرد: این کشور برای میزان صادرات خود در سال 2023 برنامه ریزی کرده است اما در ایران نمی توان برای یک ماه آینده تصمیم گرفت.

وی افزود: در حال حاضر ما توانسته ایم با تشکیلNGO ها فاصله خود را با دولت کمتر کرده و در تصمیم گیری ها موثر باشیم.

از دانشگاه دعوت به همکاری می کنیم

برزویه ظهیری در بخش دیگری از این همایش با معرفی شرکت پایون پلیمر، گفت: این مجموعه تولید کننده انواع مستربچ های رنگی است. ما در سال های اخیر تلاش کرده ایم متفاوت کار کنیم و روابط خود را با دانشگاه بیشتر کنیم.

وی ادامه داد: تلاش ما براین متمرکز بوده که از فارغ التحصیلان دانشگاه که اطلاعاتشان به روز است کمک بگیریم تا یک مجموعه به روز داشته باشیم.
مدیرعامل پایون پلیمر و برگزار کننده همایش مستربچ های پلیمری تصریح کرد: هنگامی که فعالیت چند سال گذشته خود را مرور می کنم به این نتیجه می رسم که در زمینه آموزش، ارتباط واحد ما و دیگر واحدهای تولیدی با دانشگاه مقداری ضعیف بوده است.

مدیرعامل پایون پلیمر با بیان این که ما آینده روشنی در این مملکت داریم، گفت: کشور ما سرشار از منابع است ما به ویژه در زمینه پلیمر می توانیم آینده روشنی داشته باشیم؛ تنها لازم است که صنعت دست خود را به سمت دانشگاه و دانشگاه به سمت صنعت، دراز کند، تا به موفقیت های بیشتری دست یابیم.

وی در پایان گفت: ما از دانشگاه دعوت به همکاری می کنیم؛ اگر تصور می شود در زمینه مستربچ و کامپاند کاری انجام نشده است، می توانیم در راستای ارتقای کیفیت، کمیت وعلمی، با هم همکاری کنیم. ما از همه پیشنهادها استقبال می کنیم.