به گزارش اینپیا، چهل و یکمین جلسه کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران صبح امروز 20 آذر ماه سال جاری در دفتر صبوران پلیمر برگزار شد. بر اساس این گزارش دستور جلسه کمیسیون فنی عبارت بود از؛ اخبار پیش از دستور، بررسی نامه های وارده و صادره، بررسی مبحث حذف تدریجی کیسه های پلاستیکی، بررسی […]
به گزارش اینپیا، چهل و یکمین جلسه کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران صبح امروز 20 آذر ماه سال جاری در دفتر صبوران پلیمر برگزار شد.
بر اساس این گزارش دستور جلسه کمیسیون فنی عبارت بود از؛ اخبار پیش از دستور، بررسی نامه های وارده و صادره، بررسی مبحث حذف تدریجی کیسه های پلاستیکی، بررسی موضوع منع استفاده ظروف یک بار مصرف و بررسی تفاهم نامه فی مابین سازمان ملی استاندارد و اتاق بازرگانی ایران. تلاش برای کاهش هجمه در خصوص ظروف یک بار مصرف
صمدی رئیس هئیت مدیره انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبارمصرف با اشاره به تلاش های صورت گرفته در خصوص کاهش هجمه تبلیغات در این صنعت، گفت: پیشنهاد می شود که انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران به این موضوع دقت کند که تلاش هایی که برای حذف ظروف یک بار مصرف انجام می شود، به نفع چه افرادی است؟
وی در همین ارتباط ادامه داد: بدون تردید افرادی وجود دارند که از حذف ظروف یکبارمصرف منتفع می شوند و این در حالی است که پلاستک و ظروف یک بار مصرف با زندگی مردم عجین شده است.
رئیس انجمن ظروف یکبارمصرف گفت: نهادهای مربوطه باید به مردم در خصوص نریختن زباله و پلاستیک در طبیعت آموزش دهند. نریختن ظروف یک بار مصرف در محیط زیست به فرهنگ مردم ارتباط دارد. هجمه به هرصنعتی یک رانت پشت سر آن وجود دارد.
در بخش دستور جلسه که به نامه های وارده و صادره اختصاص داشت، نامه محیط زیست به هیئت دولت با موضوع «ضوابط محیط زیستی کاهش و حذف تدریجی مصرف کیسه های پلاستیکی و محصولات یک بار مصرف با پایه ترکیبات هیدروکروبوری» مورد بررسی قرار گرفت.
علیرضا میربلوک در خصوص این نامه اظهار داشت: چنان چه محتوای نامه مزبور به بخشنامه تبدیل شود، حذف آن بسیار دشوار است.
سعید صبوری رئیس کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران نیز اظهار داشت: یکی از مشکلات بزرگ کشور موضوع بازیافت است که هنوز ساماندهی نشده است، در حالی که در کشورهای توسعه یافته فروشگاه ها اقدام به خرید پلاستیک ها کرده و برای بازیافت آن اقدام می شود.
وی ادامه داد: بر اساس این نامه حتی ظروفی به نام گیاهی نیز مشمول این بخشنامه می شود.
محتوای نامه کودکانه و اراده بر اجرای آن
صبرآموز نیز محتوای متن این نامه را کودکانه توصیف و آن را سخیف دانست. وی ادامه داد: به طور مسلم افرادی که در آن سازمان این نامه را تهیه کرده اند حتی نمی دانند سازگار با محیط زیست، به چه معنی است!
وی اظهار داشت: تعریف سازگاری با محیط زیست در هر کشور با کشور دیگر تفاوت دارد. با توجه به ادبیات این نامه، چنین برداشت می شود که آنها می خواهند، این کار را اجرا کنند.
صبر آموز گفت: برخی از افراد به محض شنیدن نام گیاهی، آن را به طور کلی خوب می پندارند اما چنین نیست.
به گفته این کارشناس احتمال تاثیرگذاری انجمن ملی صنایع پلاستیک روی موضوع فوق با روش نامه نگاری بسیار ضعیف است. صبرآموز پیشنهاد داد: برای نتیجه بهتر، لابی پاسخ بهتری می دهد، چون طرف مقابل مصمم به اجرایی کردن موضوع فوق است.
خادمی از دیگر حاضران این جلسه نیز حضور و ورود همه بخش های مختلف صنعت پلیمر و تولیدکنندگان به این موضوع را ضروری دانست.
خادمی ادامه داد: در اصل استاندارد تشویقی و اجباری وجود دارد که بخشی از استانداردهای این بخش تشویقی هستند و شورای عالی سازمان استاندارد مسئول این کار است، بنابراین محیط زیست نمی تواند کسی را مکلف به اخذ استاندارد کند.
نمی توانند مانع تولیدکننده ای شوند که استاندارد دارد
علیرضا میربلوک نیز در خصوص همین موضوع عنوان کرد: بخشنامه ای نوشته شده و خانم ابتکار آن را به اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهور ارسال کرده است تا در هیئت دولت به تصویب برسد. از سویی دیگر این نامه به جاهای مختلف نیز ارسال شده است.
وی ادامه داد: به صورت معمول رویه این است که چنین مواردی ابتدا باید کارشناسی، سپس موضوع به هیئت دولت ارسال شود. این رویه آنها نشان دهنده این است که طرف مقابل مصمم به اجرا بوده و صرفا می خواهد، نظر کارشناسی را اخذ کرده تنها با این هدف که عنوان شود چنین نظراتی هم گرفته شده است.
میربلوک گفت: تولیدکننده کالا در کشور باید استاندارد داشته باشد، از این روی ظروف یک بار مصرفی هم که استاندارد دارد باید اجازه تولید یابد.
این کارشناس پلیمر اضافه کرد: اکنون بر اساس قانون ما دارای استاندارد هستیم و اگر محیط زیست مشکلی دارد، باید استانداردها را به شهرداری ها اطلاع دهد تا آنها کار خود را به درستی انجام دهند.
وی بار دیگر تاکید کرد با این روش چنین به نظر می رسد که آنها دنبال جمع کردن نظرات بعد از مصوبه هیئت وزیران هستند!
صمدی نیز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که جمله زیست تخریب پذیر خود نیز دارای یک مشکل است، گفت: محصولات زیست تخریب پذیر نیز با توجه به ریز شدن قطعات پلاستیکی آن، سایر موجودات ریز در طبیعت از آن تغذیه می کنند و این خود مشکل دیگری برای خود محیط زیست است.
وی ادامه داد: اگر بنا است همه محصولات گیاهی تولید شود، خود آن گیاه به لایه ازن صدمه بیشتری وارد می سازد علاوه بر آن خود گیاه باکتری زا است.
وی پیشنهاد داد که طرف مقابل با تشکل های مرتبط نشست مشترک برگزار کرده تا به یک نتیجه مطلوب دست یابد.
زاهد احمدی نیز با تاکید بر این که اول باید صورت مسئله را خوب دریافت، سپس وارد عمل شد، این پرسش را مطرح کرد که چرا خود تولیدکننده کیسه های پلاستیکی از این موضوع استقبال نمی کنند.
وی ادامه داد: حتما باید نظر تولیدکنندگان در این باره لحاظ شود و اگر آنها با این موضوع مشکل دارند، باید راه حل های پیشنهادی خود را ارائه دهند.
این استاد دانشگاه خلاء موجود را عدم حضور تولیدکننده ها در چنین جلسه هایی، عنوان کرد.
صبوری نیز در پاسخ اظهار داشت: از تولیدکنندگان نایلون برای حضور در این جلسه دعوت شده بود، اما آنها حضور نیافتند.
وی پیشنهاد برگزاری یک نشست کارشناسی با حضور نمایندگان وزارتخانه، دولت و نمایندگان تشکل ها برای بررسی موضوع و یافتن راه حلی در این زمینه عنوان کرد.
صبرآموز نیز تاکید کرد که باید جلوی افرادی که ظروف یک بار مصرف بدون مجوز تولید می کنند، گرفته شود.
به گفته این کارشناس در حالی که کشور ایران به لحاظ آب و زمین امکان تامین گندم مردم را ندارد چگونه باید نشاسته در کشور تولید شود و از آن برای تولید ظروف پلیمری استفاده کرد!
صبرآموز گفت: در بخش فیلم پلاستیکی، هیچ آلترناتیو اقتصادی وجود ندارد.
اعضای حاضر در این نشست عبارت بودند از؛ سعید صبوری، زاهد احمدی، آل آقا، صمدی، صبرآموز، خادمی، علی عباسیان، میربلوک و مریم دامغانی.
این مطلب بدون برچسب می باشد.