به گزارش اینپیا، پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برگزار شد. در این جلسه که روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در محل خانه تشکلهای اتاق تهران برگزار شد ضمن بررسی پرسشنامه مصرف انرژی که توسط دکتر عباسیان، مجری پروژه تدوین استاندارد مصرف انرژی در صنعت پلاستیک تهیه شده بود، مصوب شد که در […]
به گزارش اینپیا، پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون فنی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برگزار شد.
در این جلسه که روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در محل خانه تشکلهای اتاق تهران برگزار شد ضمن بررسی پرسشنامه مصرف انرژی که توسط دکتر عباسیان، مجری پروژه تدوین استاندارد مصرف انرژی در صنعت پلاستیک تهیه شده بود، مصوب شد که در این پرسشنامه دسته بندی تعداد کارکنان، بازههای بزرگتری را شامل شود. همچنین در بررسی تعداد ماشین آلات اکستروژن لوله و فیلم، مقرر شد بازه در نظر گرفته شده گسترده تر گردد. در بررسی تعداد ماشین آلات تزریقی نیز تغییراتی اعمال شد.
در ادامه جلسه مقرر شد نتیجه بررسی مصرف انرژی در هر شرکت در مقایسه با بهینه مصرف انرژی در همان زمینه و در دنیا، پس از اتمام پروژه طی نامه ای به آن شرکت اعلام شود.
دانلود پرسشنامه اولیه
سپس گزارشی از اقدامات انجام شده برای برگزاری دومین همایش نوآوری در صنعت پلاستیک توسط مریم دامغانی، دبیر کمیسیون فنی قرائت شد.
در پایان نیز اعضای هیات مدیره و نمایندگان انجمن ظروف گیاهی، در جلسه کمیسیون حاضر شدند که این جلسه به منظور بررسی استانداردهای ملی و بین المللی مورد لحاظ در تولید ظروف «گیاهی» و همچنین نقش آنها در سلامت جامعه بود. امینی، نماینده انجمن ظروف گیاهی در مورد ظروف یکبار مصرف گیاهی توضیح داد: در این نوع از ظروف نشاسته با پلیمر مخلوط شده و محصول به دست میآید. بنابراین، ظروف فوق جزو دسته زیست پایه به حساب میآیند اما چون نشاسته گیاهی در این مواد به کار میرود به آن اصطلاحا گیاهی هم گفته میشود. طبق استاندارد 16575 اروپا، برای هر محصولی درصدی از مواد زیست پایه اضافه شود به آن محصول BIOBASE گفته میشود. استانداردهایی در این زمینه وجود دارد مثل مقدار و جنس کربن موجود، مقدار درصد مواد گیاهی و نشاستهای موجود در محصول و… به این نوع از محصولات نمره دهی میکنند. شیوه نمره دهی نیز با ستاره تعیین میشود. استانداردهای دیگری نیز وجود دارد که فاکتورهای دیگری برای نمره دهی دارند.
در ادامه سعید زکایی، رئیس کمیسیون فنی گفت: ما دو بخش را باید از هم تفکیک نماییم. نخست بحث مربوط به بهداشت و سلامت و دوم بحث های مربوط به محیط زیست. ما نهادهای مختلفی مانند سازمان غذا و دارو داریم که وظیفه آن بررسی مورد اول است. موضوع دوم یا همان بحثهای تولیدی و اقتصادی به نظر من موضعی چالشی است که باید فرصت دیگری را به آن اختصاص داد.
سپس حمید صمدی، رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبارمصرف (پلیمری) گفت: هدف از این جلسات باید رسیدن به نقطه مشترک و تعامل باشد اما آنچه من مدنظر دارم این است که وقتی یک ظرف را به عنوان ظرف گیاهی تبلیغ میکنیم باید ۱۰۰ درصد گیاهی باشد اما وقتی درصد زیادی پلیمر در آن به کار میرود نباید به اسم ظرف گیاهی معرفی شود. نکته دوم اینکه گلایه من از تبلیغات منفی علیه ظروف پلیمری است که خلاف واقع و خلاف علم بوده است. استاندارد ۱۴۰۰۰ حتی یک گرم پلیمر ندارد اما با اسم این استاندارد، ظروف حاوی پلیمر به مردم فروخته میشود.
وی سپس گزارشی از جلسات انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبارمصرف (پلیمری) با سازمانهای مختلف مثل سازمان غذا و دارو ارائه نمود که نشان میداد برخی از استانداردهای جهانی در ظروف «گیاهی» رعایت نمیشود و ابهامات محیط زیستی بسیاری در مورد این نوع از ظروف وجود دارد. صمدی در پایان گفت: اگر از نظر علمی ثابت شود که ظروف پلیمری برای مردم ضرر دارد و ظروف گیاهی، دوستدار محیط زیست است ما نیز به سمت تولید این نوع از محصولات خواهیم رفت تا آسیبی به مردم وارد نشود.
سپس مهدوی، مدیر گروه پلیمر دانشگاه تهران در مورد این موارد توضیح داد: چند واقعیت در حال رخ دادن هست. نخست اینکه قواعدی در دنیا شکل گرفته مثل اینکه تا پایان سال ۲۰۲۱ استفاده از مواد پلیمری که با مواد زیست تخریب پذیر تولید نشده باشند (به ویژه در ظروف یکبارمصرف و کسیه) ممنوع است. از طرف دیگر، موادی که بر پایه موادی به ویژه پلی استایرن تولید میشود به حدی از منومر دارند که وقتی با یک جسم گرم همراه میشود در مواد غذایی آزاد میشوند. بنابراین ظروف پلی استایرن با دقت بیشتری باید مورد بحث قرار بگیرد. پتروشیمی های ما گریدهای متناسب با تولید ظروف مواد غذایی تولید نمیکند.
سعید زکایی با تاکید بر لزوم مطالعه ترندهای جهانی گفت: ترند 4-R در دنیا وجود دارد که به اقتصاد چرخهای اشاره دارد و Reuse, recycle, restore, reduce مراحل این چرخه هستند و ما نیز باید به این چرخه توجه ویژه داشته باشیم. از سوی دیگر، در کشورهای پیشرفته تلاش میشود که به سمت تولید محصولات تمام کامپوست حرکت کنند که این محصولات را بتوان حتی در خاک باغچه منازل نیز تجزیه کرد اما این ترند بسیار پرهزینه است. نقد جدیای که به ظروف زیست پایه هست بحث مربوط به بازیافت آن است. ما باید تلاش کنیم که به شفافیت کنیم. تبلیغ غیرواقعی نباید در این صنعت وجود داشته باشد بنابراین باید روند حذف هجمههای تبلیغاتی غیر واقعی را آغاز نماییم. باید به صورت علمی بررسی شود که ظروف زیست پایه یا «گیاهی» به نفع محیط زیست هست یا خیر. بحث هایی مانند بازیافت و… نیز مورد نظر قرار بگیرد. همچنین اطلاعات صحیح و علمی به مردم بدهیم. اگر محیط زیست را مدنظر قرار دهیم میتوانیم به راهکارهای علمی و دقیق و البته پایدار دست پیدا کنیم.
عباسیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات با تاکید بر تفاوتهای منطقه ای استانداردهای پلیمری توضیح داد: در قاره اروپا، به دلیل کمبود نفت، بسپارهای (پلیمرهای) زیستی تولید میشود. خود را به دلایل اقتصادی از اقتصاد نفتی جدا میکنند. کشورهای آمریکا و حاشیه خلیج فارس و… که دسترسی به نفت دارند و اقتصاد نفتی دارند به رویکرد ترکیبی نگاه داشت. ما نیز باید جدای از اینکه باید استانداردهای بهداشتی را رعایت کنیم اما از نظر زیست محیطی و اقتصادی باید برای تولیداتمان تصمیم گیری کنیم. ما در ایران با مشکل کم آبی مواجهیم. ما آب کافی برای کشت نشاسته نداریم که هم از نظر محیط زیستی و هم از نظر اقتصادی برای کشور مضر است. ما باید راهکارهای پایدارتری پیدا کنیم.
در پایان، از استانداردها و معیارهای سنجش محصولات یکبار مصرف گیاهی از نماینده انجمن ظروف یکبارمصرف گیاهی پرسش شد که وی در پاسخ اعلام کرد در حال حاضر معیار و استانداردی وجود ندارد و این انجمن به تازگی اقدام به تدوین استانداردی در این خصوص نموده است. رئيس جلسه و اعضای کمیسیون فنی این امر را بسیار حساس و در تضاد با منافع و سلامت مردم دانستند و اعلام کردند که جهت بررسی بحث بهداشت محصولات تولیدی با عنوان ظروف گیاهی باید مورد تاکید جدی قرار گیرد.
حاضران جلسه: سعید زکایی-رئیس کمیسیون/ علیرضا صحاف-انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن/ داوود خادمی- آریانام/ علیرضا شریف- دانشگاه تربیت مدرس/ آقای جلالی پور- انجمن درب و پنجره یوپی وی سی/ شیلا ساعدلشگری- کوشا پلاست نیکان/ زاهد احمدی- دانشگاه امیرکبیر/ علی نوروزخانی- شرکت git/آقای صمدی- انجمن ظروف یکبارمصرف/ آقای عبداله زاده- طب پلاستیک/ علی عباسیان- دانشگاه علوم و تحقیقات/ ظاهری- پایاپلیمر دانا/ آقای امینیان- انجمن ظروف یکبارمصرف گیاهی/ علی حیدری- کوشا پلاستیک/ آقای مهدوی- دانشگاه تهران/ آقای کنری- گسترش فناوری
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لینک نمایشگاه اوراسیا