به گزارش اینپیا؛ دویست و چهل و چهارمین جلسه هیات مدیره انجمن ملی صنیع پلیمر ایران با حضور دکتر سید مهدی نیازی، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت و اعضای هیات مدیره انجمن برگزار شد. در بخش نخست از این جلسه، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با تاکید […]
به گزارش اینپیا؛ دویست و چهل و چهارمین جلسه هیات مدیره انجمن ملی صنیع پلیمر ایران با حضور دکتر سید مهدی نیازی، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت و اعضای هیات مدیره انجمن برگزار شد.
در بخش نخست از این جلسه، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با تاکید به لزوم استفاده از ظرفیت انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برای رفع مشکلات موجود بیان کرد: انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به مفاهیم و سیاستهای کاری خود بسیار واقف است و ایجاد همانگیزی و اجماع کاری بین زیرمجموعههای خود، برای رفع مشکلات موجود در صنعت پلیمر همواره پیشنهادات موثری دارد و وظیفه ماست که از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم.
او با اشاره به شروع برخی تحولات در ساختار وزارت صمت گفت: در وزارت صمت سه گام اجرایی را در راستای ایجاد تحول شروع کردیم تا هر بخشی نقشه راه مشخص خود را داشته باشد. گام نخست از این برنامه اصلاحی مربوط به ساختار داخلی وزارتخانه است که به دنبال آن 23 دفتر رشتهفعالیت ایجاد شده که هر کدام بر موضوع تخصصی تمرکز دارند از جمله این دفاتر با توجه به اهمیت زنجیره صنایع شیمیایی و پتروشیمی برای وزارت صمت، دفتر «مواد پیشرفته» است که با توجه به ارزیابیهای انجام شده مخصوصا آمایش سرزمین قرار است حلقههای مفقوده را شناسایی کرده و بر اساس آن پروژههای مختلف برای ایجاد توازن سرمایهگذاری در تعامل با دفاتر استانی دنبال میشود. با توجه به لزوم توانمندی دفاتر رشته فعالیت، اگر میان انجمن و وزارت صمت تفاهمی ایجاد شود و انجمن طرح و برنامهای به معاونت هماهنگی و محیط کسب و کار ارائه کند ما آن را مبنای کار خود قرار میدهیم.
او با بیان این موضوع که مدیران نباید گذشتهنگر باشند، افزود: در گام دوم تحولات در وزارت صمت به اصلاح عدم توازن میپردازیم. هدف از این گام این است که با بهبود رویکرد به سمت ایجاد زیرساختهای لازم برای جهش تولید در همه بخشها و رشتهفعالیتها ایجاد کنیم. در گام سوم هم اهداف را به صورت برونگرا دنبال میکنیم که از جمله این اقدامات میتوان به اصلاح ساختار انتخاب صادرکننده نمونه اشاره کرد. همچنین نگاه ما به صادرات هم تغییر کرده و باید به سمت صادرات کالاهای پیشرفته و دارای ارزش افزوده حرکت کنیمو موضوع دیگری که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود، توجه به بازارهای آفریقاست چرا که بازارهای کشورهای آفریقا تا چند سال آینده رشد بسیاری خواهد داشت اما در شرایط فعلی سهم ما از این بازارها نزدیک به صفر است در حالی که کشور ترکیه در این بازار حضور فعال دارد.
در بخش دیگری از این جلسه اعضای هیات مدیره انجمن که به نمایندگی از صنایع تکمیلی در جلسه حضور داشتند، به بیان برخی از مشکلات تولیدکنندگان پرداختند. از جمله موضوعاتی که به آن اشاره شد، حق دسترسی مساوی به مواد اولیه با اجرای نظام سهمیهبندی بود. که بر این موضوع اشاره که اگر نظام سهمیهبندی حذف نشود، در بلندمدت تمام بخشهای صنایع تکمیلی در بلندمدت دچار آسیب میشوند چرا که تامین هرگونه دستانداز در تامین ماده اولبه در واقع ایجاد یک مانع بزرگ در مسیر تولید است و حق اولیه تولیدکنندگان که تامین ماده اولیه است با اجرای سیاستهایی مانند نظام سهمیهبندی محدود میشود.
همچنین اعضای هیات مدیره به این موضوع اشاره کردند که با توجه به تعدد طرح و برنامه اگر قرار است باز هم طرح جدید ارائه شود، مدیران وزارتخانه باید توجه داشته باشند که این طرحها عملیاتی بوده و در تدوین آن از تعامل تشکلها که به طور مستقیم مشکلات و موانع صنایع تکمیلی را میدانند استفاده شود. از سوی دیگر با تاکید اعضای هیات مدیره بر این موضوع که صمایع تکمیلی تاکنون از طرحهای اصلح ساختار آسیب فراوانی دیده است، به موضوع عرضه تلفیقی به عنوان یک راهکار در رفع مشکلات تامین مواد اولیه اشاره شد چرا که توافق نظر بر این است که با توجه به مشکلات موجود در تامین مواداولیه به عنوان مثال مشکلات موجود در زمینه پلی پروپیلن که پیشبینی میشود تا یکسال آینده هم وجود داشته باشد، عرضه تلفیقی اگر به درستی اجرا شود میتواند موثر باشد بنابراین باید درباره دستورالعمل عرضه تلفیقی نظرات انجمن که نماینده تولیدکنندگان است مطرح شده و در تنظیم این دستورالعمل مورد توجه قرار گیرد.
در بخش دوم از دویست و چهل و چهارمین جلسه هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، گزارش جلسه 90 کمیته تخصصی پتروشیمی و همچنین جلسه انجمن با آقای مهندس صفدری، مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت در خصوص وضعیت معاملات پلی پروپیلنها پرداخته شد.
بر اساس این گزارش پیرو جلسه انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با شرکت پتروشیمی رجال با نظر اعضای هیات مدیره تصمیم بر این موضوع گرفته شد که جلسات با سایر شرکتهای پتروشیمی نیز ادامه داشته باشد. همچنین مصوب شد دبیرخانه انجمن نسبت به تهیه گزارش گریدهای موردنیاز برای گریدوایز شدن مواد اولیه با توجه به تاکید مدیریت صنایع پاییندستی شرکت ملی پتروشیمی ایران بر تهیه این اطلاعات از سوی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، اقدام کند.
در بخش پایانی جلسه با نظر موافق حاضرین قرار بر این شد با توجه به درخواست برخی اعضای انجمن نسبت به حضور در نمایشگاه آینده چاپ ایران، انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، برای حضور در این نمایشگاه اقدام شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لینک نمایشگاه اوراسیا