بیانیه هیئت ایران در پیش نشست INC5 در بانکوک

بیانیه هیئت ایران در پیش نشست INC5 در بانکوک توسط خانم مهندس میرزاجانی قرائت شد.

بیانیه هیئت ایران در پیش نشست INC5 در بانکوک توسط خانم مهندس میرزاجانی قرائت شد.

لازم به ذکر است ، بیانیه مذکور درباره ویژگی‌های اصلی، مزایا، معایب و شباهت‌های رویکردهای شناسایی‌شده برای رسیدگی به محصولات پلاستیکی، برای اهداف ILBI (سند بین المللی الزام آور قانونی) از دیدگاه نمایندگان ایران است.

به گزارش «اینپیا» متن کامل این بیانیه بدین شرح است :

« همانطور که همه ما می دانیم، هدف اصلی قطعنامه UNEA 5/14 کاهش آلودگی پلاستیکی است که در درجه اول از مدیریت نادرست زباله های پلاستیکی سرچشمه می گیرد. بنابراین، ابزار آینده باید تلاش‌های جهانی را برای افزایش نرخ بازیافت و قابلیت استفاده مجدد پلاستیک بسیج کند و نقشی حیاتی در به حداقل رساندن آلودگی ناشی از زباله‌های پلاستیکی ایفا کند.

برای دستیابی به این هدف، ما از پذیرش فناوری‌های متنوع، مانند  (Advance Recycle/Chemical Recycle) در صنایع بالاست پتروشیمی  و بازیافت مکانیکی (MR) در فرآیندهای پایین دست، همراه با بهبودها و بهینه‌سازی در طراحی محصول برای بازیافت و قابلیت استفاده مجدد بهتر، حمایت می‌کنیم.  پس از بلوغ این اقدامات، اگر کشوری تصمیم به تغییر محصولات یا مواد پلاستیکی جایگزین داشته باشد، این تصمیمات باید در سطح ملی اتخاذ شود. چنین تصمیماتی باید بر اساس ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و شرایط هر کشور باشد که توسط تحلیل‌های ارزیابی چرخه حیات (LCA) پشتیبانی می‌شود و اثرات این جایگزین‌ها را با محصولات پلاستیکی موجود مقایسه می‌کند. به نظر ما، در حالی که پرداختن به آلودگی پلاستیکی بسیار مهم است، یک رویکرد داوطلبانه در زمینه‌های ملی می‌تواند با ترویج مشارکت محلی، تقویت نوآوری، و اجازه دادن به راه‌حل‌های متناسب که با جوامع خاص طنین‌انداز شود، نتایج مؤثرتری به همراه داشته باشد.

ما بر این باوریم که زیرساخت تسهیلات بازیافت به طور قابل توجهی در کشورهای مختلف متفاوت است که تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی-اقتصادی و فرهنگی قرار دارد. بنابراین، رسیدگی به آلودگی پلاستیک و شناسایی جایگزین‌های مناسب باید در سطح ملی در هر کشور مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این، تعیین معیارهایی که نگرانی‌های مربوط به محصولات پلاستیکی را تعیین می‌کنند ضروری است. قطعنامه UNEA 5/14 محصولات پلاستیکی را به عنوان “مشکل دار” یا “قابل اجتناب” طبقه بندی نمی کند. . صفت‌های «مشکل‌آمیز» و «اجتناب‌پذیر» وابسته به جغرافیا و اقلیم هستند و بر اساس شرایط محلی و عوامل اجتماعی-اقتصادی متفاوت هستند.»

لازم به یادآوری است ، نمایندگان انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در پیش نشست INC5  تایلند که در شهر بانکوک از امروز تا هفتم شهریور در جریان است حضور دارند.

هیئت ایران در این نشست 7 نفره است.آقای دکتر رضوانیان از وزارت خارجه ،خانم مهندس میرزاجانی از بخش بین الملل سازمان محیط زیست ،خانم مهندس همتی از NPC ،آقای مهندس علیرضایی از وزارت صمت،آقای دکتر تقوی نژاد از وزارت نفت و همچنین خانم مهندس زینالی    و آقای مهندس صحاف امین نمایندگان انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در پیش نشست INC5  در بانکوک حضور دارند.

هیئت ایرانی یکی از بزرگترین هیئت های  پیش نشست INC5  است که نشان دهنده مهم بودن نتایج این نشست برای کشورمان می باشد.