تعامل هرچه بیشتر با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد

به گزارش اینپیا، 48 امین نشست کمیسیون فنی انجمن با حضور: مهندس سعید زکایی (رییس کمیسیون فنی)، مهندس خادمی (آریا نام)، مهندس میربلوک (اندیشه برتر میران)، مهندس جلالی پور (انجمن درب و پنجره یو پی وی سی )، مهندس ساعد لشگری (کوشا پلاست نیکان)، مهندس گیسو طائف( انجمن همگن پلاستیک البرز)، دکتر پیرچراغی (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی […]

به گزارش اینپیا، 48 امین نشست کمیسیون فنی انجمن با حضور: مهندس سعید زکایی (رییس کمیسیون فنی)، مهندس خادمی (آریا نام)، مهندس میربلوک (اندیشه برتر میران)، مهندس جلالی پور (انجمن درب و پنجره یو پی وی سی )، مهندس ساعد لشگری (کوشا پلاست نیکان)، مهندس گیسو طائف( انجمن همگن پلاستیک البرز)، دکتر پیرچراغی (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف)،، دکتر زاهد احمدی (عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر ) مهندس حسینی ( پلاستیک طبرستان) و مریم دامغانی (دبیر کمیسیون فنی) در روز چهارشنبه 19 اردیبهشت 97 برگزار شد.

در ابتدا، اخبار پیش از دستور ارائه شد. مهندس ساعدلشگری در این بخش با اشاره به جلسه های قبلی کمیته فنی استاندارد ظروف یکبار مصرف سرو گفت: ما دو استاندارد داریم در مورد ظرف های پلی استایرن و مجبور بودیم بر اساس همین دو استاندارد شبیه سازی کنیم. با دوندگی های خیلی زیاد بلاخره موفق شدیم با اداره تدوین استاندارد ارتباط برقرار کنیم و جلسه بگذاریم. در نهایت رسیدیم به تدوین استانداردی که برای سرو ظرف های پلی استایرن باشد. در این راستا چهار جلسه با حضور انجمن ملی، شرکت های تولیدکننده ظروف یکبار مصرف، نماینده سازمان غذا و دارو و… برگزار شد و دعوت کردیم از تولید کنندگان و در کل هر صنفی که به این حوزه مرتبط می شود. به طور کلی هدف از این اقدام این بود که ما باید بتوانیم تولید ظروف یکبار مصرف پلی استایرن زیر زمینی را متوقف کنیم و اجازه ندهیم که ظرف های بازیافتی، آسیاب شده و وارد چرخه تولید شود. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که چارتی را تهیه کنیم و از مستربچی که تولید می شود، بتوانیم کنترل کنیم.

بخش بعدی دستور جلسه، به آخرین نامه های وارده به کمیسیون مربوط می شد.

مهندس مریم دامغانی، دبیر کمیسیون فنی، در این بخش آخرین نامه های استعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت را قرائت کرد و در خصوص نحوه بررسی این نامه ها و پاسخ به وزارت صنعت با همکاری اعضاء محترم کمیسیون فنی بحث شد.

در بخش بعدی قرار شد که نائب رئیس کمیسیون فنی انجمن تعیین شود که بعد از همفکری حضار و اظهار نظر های مختلف و با اکثریت آراء ، مهندس خادمی به عنوان نائب رئیس کمیسیون فنی انجمن معرفی شدند.

بخش بعدی دستور جلسه، بررسی روش های همکاری کمیسیون فنی با وزارت صنایع در خصوص بررسی استعلامات فنی با حضور کارشناسان این وزارتخانه بود که طبق گفته ذکایی قرار بود با حضور خانم مهندس کیمیایی این مورد بررسی شود که در جلسه حضور نداشت. در ادامه درخصوص چگونگی تعامل با وزارت صنایع تعامل بحث شد و اینکه نقش انجمن در همکاری با وزارت صنایع باید پررنگ تر شود. مثلا می توانیم به وزارت صنایع چند مورد را پیشنهاد دهیم که در این موارد حتما تائیدیه کمیسیون فنی انجمن را بگیرند. می توانیم لیستی تهیه کنیم و در جلسه بعد با خانم کیمیایی همفکری کنیم. باید توجه داشت که بعضی چیزها را نمی توان الزام کرد ولی می توان آن را تبدیل به رویه کرد و امیدواریم این نقش پررنگ انجمن و کمیسیون فنی تبدیل به رویه شود.

خادمی در این باره گفت: به نظرم وزارت صنایع باید یک سری ابزارهای تشویقی در نظر بگیرد تا دوستان با انگیزه بیشتری در این زمینه مشارکت کنند که اگر کسی دو ساعت یا چند ساعت وقت گذاشته، این امکانات هم برای او در نظر گرفته شود. در واقع دوستان برای مشارکت تشویق شوند تا با دلگرمی بیشتری به وزارت صنایع کمک کنند. چه اعضای خود انجمن و چه سایر افراد حقیقی و حقوقی. اگر پاسخ های ما به نامه ها و در کل مراجعه کنندگان، کارشناسی و قانع کننده باشد،طبعا دوستان وزارت هم به این نتیجه می رسند که جمعی و انجمنی وجود دارد که کاملا مستدل و تخصصی رفتار می کند. اگر این اتفاق بیفتد طبیعی است که توجه بیشتری کنند. مطمئنم راهکارهای وجود دارد که می توان حمایت کرد.

در ادامه میربلوک دیدگاه انتقادی اش را در این زمینه مطرح کرد : باید توجه کنیم که نباید اینها تبدیل به پاشنه آشیل شود. ببینید ما مثل سنگ های کف رودخانه ایم. دوره ها عوض می شود، سیاست گذاری های عوض می شود اما بعد از تائیدیه ای که ما بر آن صحه گذاشتیم، استفاده خواهند کرد.

در بخش بعدی در خصوص نحوه همکاری با سازمان استاندارد و حضور انجمن در جلسات کمیته برنامه ریزی و تعیین اولویتهای صنعت در تدوین استانداردهای ملی مطرح شد. در این بخش مقرر شد اعضاء کمیسیون فنی حضور فعالتری داشته باشند و اشخاص مطلع در حوزه استاندارد را به کمیسیون فنی معرفی کنند.

در بخش بعدی پروپوزال انجام مطالعات بازار در حوزه صنعت پلاستیک ارائه شد. مهندس زکایی در این باره گفت متاسفانه اطلاعات شفاف و درستی در هیچیک از بخش های صنعت پلاستیک موجود نمی باشد و این صنعت را دچار چالش می کند. به طور مثال در بخشی از صنعت که اشباع شده باز هم پروانه بهره برداری صادر می شود در حالیکه در بخش هایی توان بالقوه جهت توسعه و سرمایه گذاری وجود دارد که به دلیل ناآگاهی هیچ سرمایه گذاری در آن اتفاق نمی افتد. همچنین ایشان اضافه کردند وجود اطلاعات نزدیکتر به واقعیت در راستای تعامل با دولت و احقاق حقوق صنعت پلاستیک و صنعتگران به ما کمک خواهد کرد. در این خصوص مهندس میربلوک و مهندس خادمی افزودند که ابتدا باید اطلاعات موجود و سپس اطلاعات کلان صنعت استخراج شود. مقرر شد که تا هفته بعد اعضاء کمیسیون نظرات خود را جهت تکمیل پروپوزال اعلام کنند.

مهندس ذکایی در انتهای جلسه از حاضرین تقاضا کرد که فراتر از حضور در جلسات، روی مباحث مطرح شده کار کنند تا در مجموع، کمیسیون فنی بتواند بهتر و پربارتر حرکت کند. ضمن اینکه قرار شد مباحث مطرح شده، نامه ها و … از طریق ایمیل، تلگرام و … میان اعضای حاضر در جلسات به اشتراک گذاشته شود.