براساس رای موافق اعضای حاضر در سومین جلسه بازنگری دستورالعمل تنظیم بازار حذف تبصره 5 از ماده 5 این دستورالعمل به عنوان یکی از مصوبات این جلسه اعلام شد و پیشنهاداتی هم به عنوان جایگزین این تبصره از سوی حاضران مطرح شد. به گزارش اینپیا؛ سومین جلسه بازنگری دستورالعمل تنظیم بازار با حضور حداکثری تشکلهای […]
براساس رای موافق اعضای حاضر در سومین جلسه بازنگری دستورالعمل تنظیم بازار حذف تبصره 5 از ماده 5 این دستورالعمل به عنوان یکی از مصوبات این جلسه اعلام شد و پیشنهاداتی هم به عنوان جایگزین این تبصره از سوی حاضران مطرح شد.
به گزارش اینپیا؛ سومین جلسه بازنگری دستورالعمل تنظیم بازار با حضور حداکثری تشکلهای عضو انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برگزار شد. آنچه در این جلسه بیش از هر موضوع دیگری مورد انتقاد و اعتراض حاضرین قرار گرفت، موضوع تبصره 5 ماده 5 دستورالعمل تنظیم بازار بود، تبصرهای که میتوان از آن به عنوان نقص این دستورالعمل نام برد که بر اساس آن پتروشیمیها این مجوز را دارند با فرض زیانده بودن برخی محصولات از قانون کلی قیمتگذاری پیروی نکرده و قیمتها را با تکیه بر این تبصره به نفع خود افزایش دهند. نزدیک به دو هفته قبل با تکیه بر این تبصره، پتروشیمی تبریز، قیمت پایه ABS را 40 درصد افزایش داد، پیش از این هم پتروشیمی خوزستان اقدام به افزایش 20 درصدی قیمت پایه پلی کربنات کرده بود که این رقم در روزهای اخیر بیشتر هم شده است. با بررسی این اتفاق مشخص است که در وهله نخست صنایع تکمیلی و در نهایت مصرفکننده هزینه تامین سود حداکثری پتروشیمیها را پرداخت میکنند، برای روشن شدن اثر و نتیجه این قیمتگذاری سلیقهای از سوی پتروشیمیها، اگر تنها در یک گروه تولیدکنندگان کالا مانند لوازم خانگی این موضوع مورد بررسی قرار گیرد، مشخص میشود که افزایش 40 درصدی قیمت پایه ABS که یکی از مواد اولیه تولید لوازم خانگی به شمار میرود، به این معنی است که تولید کننده لوازم خانگی ماده اولیه تولیدات خود را با افزایش قیمت 40 درصدی تهیه کرده و به دنبال این اتفاق قیمت تمام شده کالای تولیدی افزایش یافته و در نهایت این مصرفکنندگان نهایی کالا هستند که لوازم خانگی را با افزایش قیمت خریداری میکنند. از همین رو صنایع تکمیلی و تشکلهای عضو انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، خواستار حذف تبصره 5 از ماده 5 دستورالعمل تنظیم بازار هستند چرا که این تبصره نه تنها چوب لای چرخ تولید میگذارد، بلکه مسیر صادرات را هم با دستانداز مواجه میکند. تاثیر مخرب این تبصره سبب شد تا بخشی از سومین جلسه بازنگری دستورالعمل تنظیم بازار به موضوع تبصره 5 ماده 5 اختصاص داشته باشد. در این جلسه که با حضور حداکثری روسای تشکلهای عضو انجمن ملی صنایع پلیمر برگزار شد، نظر اکثریت حاضران بر این بود که این تبصره از دستورالعمل تنظیم بازار حذف شود. همچنین پیشنهاداتی از جمله محاسبه قیمت پایه بر اساس قیمت جهانی و محاسبه درصد سود پتروشیمیها بر اساس فرمول 95 درصد FOB از سوی حاضران مطرح شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.