حضور رئیس اتاق بازرگانی تهران در نمایشگاه مدیریت پسماند و گردهمایی صادرکنندگان خشکبار

راهکار اتاق تهران برای استفاده بنگاه‌ها از ارز بخش‌ خصوصی

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران با حضور در پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت و ماشین‌آلات با صاحبان کسب‌وکار در این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد. او هم‌چنین در همایش صادرکنندگان خشکبار کشور نیز حضور یافت و از پیشنهاد اتاق تهران به سازمان توسعه تجارت برای استفاده بخش خصوصی از ارز بخش خصوصی برای واردات به جای صادرات خبر داد.

رئیس اتاق تهران به همراه رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست و تعدادی از مدیران این اتاق، طی بازدید از پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مدیریت پسماند، بازیافت و ماشین‌آلات، از تولیدات و دستاوردهای بنگاه‌های بخش‌خصوصی در این حوزه، دیدن کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی‌عرب همچنین در جریان بازدید از غرفه‌های این نمایشگاه، با فعالان بخش خصوصی در این حوزه درباره مهمترین مشکلات و چالش‌های این حوزه کسب‌وکار به گفت‌وگو نشست و نوآوری‌های تازه این صنعت مطلع شد.

او هم‌چنین در مراسم معرفی رسمی «کارگروه بازیافت پلاستیک» انجمن ملی صنایع پلیمیر ایران که در حاشیه این نمایشگاه برگزار شد شرکت کرد. در این مراسم علاوه بر اعضای هیات مدیره انجمن پلیمر جمعی از فعالان محیط زیست کشور از جمله محمد درویش و هایده شیرازی حضور داشتند. این کارگروه قرار است پل ارتباطی صنعتگران و فعالان محیط زیست باشد تا با تدوین استانداردهای لازم زنجیره اقتصاد چرخشی را تکمیل کند.

همایش صادرکنندگان خشکبار

 در همایش فعالان صنعت خشکبار ایران که محل سالن کنفرانس شماره یک نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، حضور یافت و از راهکار اتاق تهران برای حل مشکل پیمان‌سپارزی ارزی که صادرکنندگان با آن مواجه هستند، سخن گفت.

نجفی‌عرب در این همایش به تراز منفی تجاری کشور طی مدت 9 ماه امسال اشاره کرد و با بیان اینکه پیمان‌سپاری ارزی به افت صادرات غیرنفتی ایران دامن زده‌است، گفت: به‌رغم هشدارهای اتاق بازرگانی و تشکل‌های بخش‌خصوصی مبنی بر تبعات سیاست رفع تعهد ارزی بر صادرات و ارزآوری از این محل برای اقتصاد کشور، دولت قصد دارد پیمان‌سپاری ارزی را با گنجاندن در برنامه هفتم توسعه، به قانون تبدیل کند.

وی سپس به طرح پیشنهادی اتاق تهران برای استفاده بهینه از ارز صادراتی بخش‌خصوصی برای مصرف در تامین نیازهای صنایع و رونق در تولید، اشاره کرد و با بیان اینکه از حدود 55 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی سالانه کشور، نزدیک به 12 میلیارد دلار آن، آورده شرکت‌های بخش‌خصوصی است، افزود: این پیشنهاد از سوی اتاق تهران به سازمان توسعه تجارت ایران ارائه شده‌ که ارز صادراتی بخش‌خصوصی که حدود 12 میلیارد دلار است، فقط به شرکت‌های خصوصی واقعی داده شود تا در ازای آن، کالاهای هدف و موردنیاز صنایع در داخل وارد شود، با این شرط که ارز نیمایی به شرکت‌های بخش خصوصی که از این ارز صادراتی استفاده می‌کنند، تعلق نگیرد.

کاهش اقلام صادراتی خشکبار ایران به سه محصول

همچنین در همایش فعالان صنعت خشکبار ایران که با محوریت موضوع باقی‌مانده سموم، افلاتوکسین و مشکلات رفع تعهد ارزی برگزار شد، محمدرضا فرشچیان، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار، در سخنانی به روند نزولی صادرات خشکبار ایران طی یک دهه اخیر اشاره کرد و با بیان اینکه اقلام صادراتی خشکبار ایران تا چندین سال پیش، نزدیک به 25 محصول را شامل می‌شد، گفت: به دلیل اعمال سیاست‌های نادرست که طی چند سال گذشته تداوم نیز داشته، تعداد اقلام صادراتی خشکبار ایران در حال حاضر به 3 محصول کشمش، خرما و پسته تنزل پیدا کرده‌است.

وی با این توضیح که پیمان‌سپاری ارزی، نفس صادرات خشکبار ایران را گرفته‌است، گفت: خریداران سنتی خشکبار ایران، به دلیل ترس از تحریم‌ها، محصولات ایرانی را از سبد خرید خود حذف کرده‌اند و صادرکنندگان ایرانی به ناچار و با ترفندهای مختلف، همچنان به فروش و صادرات این محصولات ادامه می‌دهند و این در حالی است که به دلیل سخت‌گیری‌های مربوط به آفت افلاتوکسین، صادرات پسته به بازارهای اروپایی دیگر امکان‌پذیر نیست.