به گزارش اینپیا، این سومین هفته است که نرخ دلار نیمایی با کاهش رو به رو شده است و با این وجود هنوز نشانه ای از کاهش در قیمت های پایه مشاهده نمی شود. میانگین ماهانه دلار نیمایی برای محاسبه قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در روز یکشنبه 9 آذر ماه 258.438 ریال بود و طی این هفته […]
به گزارش اینپیا، این سومین هفته است که نرخ دلار نیمایی با کاهش رو به رو شده است و با این وجود هنوز نشانه ای از کاهش در قیمت های پایه مشاهده نمی شود.
میانگین ماهانه دلار نیمایی برای محاسبه قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در روز یکشنبه 9 آذر ماه 258.438 ریال بود و طی این هفته با 2.142 ریال کاهش به 256.296 ریال در تاریخ یکشنبه 16 آذر رسید که نشان از کاهشی بیش از 0.82 درصد دارد.
این در حالی است که در هفته اخیر گمانه زنی هایی در بازار صورت گرفته بود، مبنی بر این که ممکن است شیوه قیمت گذاری تغییر کند.
مرضیه طهماسبی، رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی به اینپیا گفت که پیشنهاد و طرحی برای تغییر شیوه قیمت گذاری وجود ندارد.
به گفته وی تغییر در شیوه قیمت گذاری در دستور کار قرار ندارد، اما با توجه به رکودی که در بازار ایجاد شده است و دستورالعمل های موجود، دفتر توسعه صنایع پایین دستی در هفته های اخیر برای برخی گریدها از 5 تا 10 درصد تخفیف را در نظر گرفته است.
با این وجود، در حالی که رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی از تخفیف هایی در قیمت های پایه سخن می گوید، شاهد آن هستیم که بار دیگر همه قیمت ها با افزایش همراه شده اند.
در این میان باید به این نکته اشاره کرد که قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی به دلیل رشد قیمت نفتا امری طبیعی است و در این میان افزایش تقاضا برای برخی محصولات موجب شده است که در بعضی موارد مانند پی وی سی رکورد قیمتی نیز شکسته شود. گزارش ها حاکی از آن است که قیمت پی وی سی در بازارهای جهانی به بالای 1400 دلار رسیده است.
بر این اساس شاهد آن هستیم که قیمت محصولات پتروشیمی با وجود افت دلار نیمایی همچنان افزایشی هستند و با گمانه زنی هایی که در خصوص افزایش قیمت نفت و نفتا در بازار به گوش می رسد، ممکن است که این افزایش قیمت ها ادامه داشته باشند و با وجود این که بازار کشور در شرایط رکود قرار دارد و قدرت خرید فعالان صنعت پایین است، این موضوع می تواند رکود را تعمیق کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
لینک نمایشگاه اوراسیا