عبدالحسین بیات: صنعت پتروشیمی گرفتار «خام فروشی» و «نیمه خام فروشی» است

عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی دو معضل اساسی صنعت پتروشیمی را «خام فروشی» و «نیمه خام فروشی» دانست و تاکید کرد: با وجود مقاومت صاحبان برخی صنایع در مقابل جلوگیری از صادرات مواد خام، باید به اجرای نهضت تکمیل زنجیره ارزش در جهت رونق و پویایی اقتصادی اقدام کنیم. عبدالحسین بیات در گفت […]

عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی دو معضل اساسی صنعت پتروشیمی را «خام فروشی» و «نیمه خام فروشی» دانست و تاکید کرد: با وجود مقاومت صاحبان برخی صنایع در مقابل جلوگیری از صادرات مواد خام، باید به اجرای نهضت تکمیل زنجیره ارزش در جهت رونق و پویایی اقتصادی اقدام کنیم.

عبدالحسین بیات در گفت و گو با اینپیا در خصوص اهمیت توقف خام فروشی و ضرورت برقراری اقتصاد مبتنی بر نفت توضیح داد: اقتصاد مبتنی بر نفت به این معنا نیست که منابع طبیعی مثل نفت را به صورت خام به کشورهای دیگر صادر کنیم تا آن ها با ایجاد ارزش افزوده بر آن و تولید فراورده هایی با ارزش افزوده بیشتر، محصول نهایی را به کشورهای دیگر از جمله خود ما صادر کنند.

وی با تاکید بر ضرورت تبدیل طلای سیاه به طلای سفید گفت: رویکرد و سیاست اصلی ما در اقتصاد مبتنی بر نفت این است که با توجه به ظرفیت بالای صنعتگران کشورمان، با تکمیل زنجیره ارزش به تولید و سپس صادرات محصول نهایی در این چرخه بپرداریم.

بیات خاطر نشان کرد: محصول نهایی زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی که اعم از مصنوعات پلیمری است، طلای سفید نامگذاری کردیم، چرا که صنایع تکمیلی با فعالیت خود و تبدیل نفت و مواد پتروشیمی به کالای نهایی، ارزش آن را گاهی تا بیش از 10 برابر افزایش می دهند که ثروت عظیمی را برای کشور ایجاد می کند و این ثروت عظیم به کمک توسعه صادرات، اشتغالزایی و فناوری می آید.

وی ادامه داد: همین توسعه صادرات به بازآفرینی هرچه بیشتر ثروت منجر شده و موجب حضور موثر ایران در بازارهای جهانی خواهد شد که همین موضوع، گامی در مسیر وابسته سازی سایر کشورها به اقتصاد ایران است.

بیات با بیان اینکه در بسیاری از بخش های کشور از جمله صنعت پتروشیمی گرفتار خام فروشی یا نیمه خام فروشی هستیم، گفت: محصولات پایه یا میانی پتروشیمی در کشور تولید می شود اما قبل از تبدیل به مصنوعات پتروشیمی آن را صادر می کنیم، همچنین در حوزه معدن نیز سنگ آهن را استخراج و پس از تبدیل به کندله، آن را صادر می کنیم.

عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به نهضت تکمیل زنجیره ارزش، تاکید کرد: باید در جهت تکمیل زنجیره ارزش، همه منابع و مواد پایه را به کار گیریم و به نقطه انتهایی ببریم و حداکثر ارزش افزوده را در کشور ایجاد کنیم، این فرایند را نهضت تکمیل و توسعه زنجیره ارزش نام نهادیم و با عملیاتی شدن این نهضت ثروت و اشتغال قابل توجهی به کشور سرازیر خواهد شد.

وی ادامه داد: البته شاید برخی صاحبان صنایع در مقابل جلوگیری از صادرات مواد خام مقاومت کنند چرا که سود برخی از پتروشیمی‌ها از صادرات بخاطر عواملی مثل عدم ثبات نرخ تسعیر ارز است و سود عملیاتی نیست اما این چنین سودآوری‌ها ارزش چندانی ندارد.

بیات در پایان خاطر نشان کرد: تحقق نهضت تکمیل زنجیره ارزش، رونق و پویایی اقتصادی برای کشور و حتی جهان به دنبال خواهد داشت.