عدم جایگزینی برای بورس کالا، مشکلات را بیشتر می کند

به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا)، چهارمین جلسه کمیسیون بازرگانی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران صبح امروز 9 اسفند ماه در دفتر انجمن ملی برگزار شد. در این جلسه اعظم محرمخانی به عنوان نایب رئیس کمیسیون انتخاب شد. خانم محرمخانی نماینده شرکت بهین انرژی سرآمد از شرکت های عضو انجمن ملی […]

به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا)، چهارمین جلسه کمیسیون بازرگانی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران صبح امروز 9 اسفند ماه در دفتر انجمن ملی برگزار شد. در این جلسه اعظم محرمخانی به عنوان نایب رئیس کمیسیون انتخاب شد. خانم محرمخانی نماینده شرکت بهین انرژی سرآمد از شرکت های عضو انجمن ملی پلاستیک است.

اخبار پیش از دستور جلسه کمیسیون به موضوعاتی همچون وضعیت بازار کردستان عراق و … اختصاص یافت.

صحاف امین در بخشی از این جلسه به شرکت های دو دفتره اشاره کرد و گفت: آنها هنگامی که مواد را از بیرون تهیه می کنند، ارزش افزوده را پرداخت نمی کنند و در نهایت می توانند با کاهش سود خود، مشکلاتی برای دیگران ایجاد کنند.

وی گفت: باید مشخص شود کسانی که در بهین یاب برای پی وی سی ثبت نام کرده اند، کدام یک از آنها تولیدکننده واقعی هستند؛ چون ظرفیت های ثبت شده در سایت بهین یاب دارای اشتباهاتی است.

خرازی از اعضای کمیسیون نیز حضور دلالان مواد اولیه را مشکلی بر سر راه تولیدکنندگان واقعی دانست.

ظلم به PVC
تجزیه و تحلیل روند قیمت ها در بازار جهانی و چشم انداز نزولی و همچنین وضعیت معاملات پلیمری در هفته گذشته دو بند دیگر دستور جلسه بود که جواد موسوی گزارشی در این خصوص ارائه کرد.

موسوی در خصوص بازار بورس هفته اول اسفند، گفت: در این هفته شاهد رقابت قیمتی خریداران بودیم  که در این میان بعد از مدت ها رکود، بار دیگر برخی گریدها رقابت قیمتی چشمگیری داشتند.

وی ادامه داد: حجم عرضه در هفته اول اسفند، 88 هزار و 526 تن بود که به نسبت حجم 83 و 600 تنی هفته قبل ، 4 هزار و 926 تن افزایش را نشان می دهد؛ این افزایش عرضه در حالی است که حجم عرضه های در بسیاری از گریدهای جذاب بازار همچون P.V.C ها به شدت کاهش یافته و قیمت ها بیش از 6 درصد در بورس افزایش یافت.

موسوی در بخشی از سخنان خود به کشور هند اشاره کرد که بر اساس چشم انداز 2020، بسیاری از نیازهای وارداتی خود را مرتفع می کند. وی عنوان کرد: در حال حاضر در هند فعالیت و سرمایه گذاری های چشمگیری در حوزه پتروشیمی انجام می شود.

وی در ادامه افزود، به نظر می رسد این کاهش عرضه ها در اعتراض به کاهش شدید قیمت های پایه بوده باشد که منطقی نیست؛ زیرا با توجه به قیمت های جهانی و دلار در بازار داخل، این کاهش نرخ منطقی بوده و این پتروشیمی ها ملزم به عرضه کالاهای خود در بورس با قیمت های پایه ای جدید هستند.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت PVC در بازار اشاره کرد و گفت: عدم عرضه PVC توسط پتروشیمی اروند و کاهش شدید عرضه پتروشیمی غدیر در بازار، این محصول را با التهاب مواجه کرد و باعث شد که قیمت این محصولات در بورس و بازار بیش از 6 درصد افزایش پیدا کند.

به گفته موسوی ظلمی که در حق PVC شده درباره هیچ کدام از محصولات دیگر رخ نداده است.

مدیر کالایی کارگزاری اطمینان سهم درباره پلی استایرن ها اظهار داشت: بعد از عدم عرضه در هفته گذشته و کاهش شدید عرضه ها در هفته جاری بار دیگر بازار ملتهب شده و خریداران مجبور به ثبت قیمت های نجومی شدند.

موسوی تصریح کرد: PVC ها و پلی استایرن ها، پلی اتیلن سنگین دورانی 3840 تبریز، پلی اتیلن سنگین اکستروژن، همچون هفته های گذشته و با توجه به نزدیک شدن فصل مصرف آن ها، عدم عرضه این محصول توسط پتروشیمی های جم و مارون و عرضه پتروشیمی امیرکبیر به صورت سلف 15 روزه، مورد توجه بیشتری بوده و با رقابت شدیدتری نسبت به هفته پیش مورد رقابت قرار گرفتند و بعد از گذشت چیزی در حدود 8 ماه، بار دیگر محصول پتروشیمی شازند با سقف قیمت معامله شد که در نوع خود جالب می باشد.

مدیر کالایی کارگزاری اطمینان سهم در ادامه گفت: گریدهای پروپیلن های نساجی و شیمیایی به دلیل جلوگیری از خرید کدهای معاف از مالیات ارزش افزوده، کم رونق ترین گریدها بودند.

ارائه  گزارش جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام دیگر موضوعی بود که در کمیسیون بازرگانی توسط صحاف امین ارائه شد.

به گفته وی  در این جلسه موضوع انحصار دولت در رابطه با خرید، فروش و عرضه مواد پلیمری بررسی شد. پس از آن موضوع کشف قیمت در بورس کالا مطرح شد.

صحاف امین در بخشی از اظهارات خود عنوان کرد: اگر امروز بورس به هم ریخته شود و چیزی جایگزین آن نشود، مشکلات بیشتر می شود.

خرازی درباره موضوع فوق اظهار داشت: تضمینی وجود ندارد که در صورت خروج از بورس، مواد اولیه را به تولیدکننده بدهند اما به دلال ندهند.

در پایان جلسه اعضای کمیسیون، خانم اعظم محرمخانی نماینده شرکت بهین انرژی سرآمد را به عنوان نایب رئیس این کمیسیون، انتخاب کردند.