حمید صمدی، رئیس انجمن تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف در گفت و گو با خبرنگار اینپیا در خصوص شفاف سازی و مبارزه با فساد در صنعت پلاستیک و پلیمر خاطر نشان کرد: برخی تصمیم گیریها، ابلاغیه ها و مصوبات اساسا موجب بروز فساد و متضرر شدن تولید کننده ها می شود و میتوان گفت فساد در این حوزه چندان […]
حمید صمدی، رئیس انجمن تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف در گفت و گو با خبرنگار اینپیا در خصوص شفاف سازی و مبارزه با فساد در صنعت پلاستیک و پلیمر خاطر نشان کرد: برخی تصمیم گیریها، ابلاغیه ها و مصوبات اساسا موجب بروز فساد و متضرر شدن تولید کننده ها می شود و میتوان گفت فساد در این حوزه چندان پنهان نیست که نیاز به افشاگری داشته باشد.
آزادسازی حد رقابت به نفع سودجویان و زیان تولید کننده ها تمام شد
وی ادامه داد: مصوبه ای مثل آزادسازی حد رقابت مترادف با سودجویی پتروشیمی ها و تضعیف تولید کننده هاست. قرار بود مواد اولیه را 5 درصد زیر نرخ فوب جهانی به تولید کننده بدهند اما امروز تولید کننده بیش از80 درصد بالاتر از نرخ فوب جهانی مواد اولیه می خرد و با تصمیماتی از این دست قدرت رقابت را از همه تولید کننده ها می گیرند. حذف حد رقابت تنها به نفع پتروشیمی ها وسودجویی آن ها شد.
این فعال اقتصادی خاطر نشان کرد: تولید کننده ای که در این شرایط کنونی کشور و نیاز مبرم به صادرات، می توانست بازارهای جهانی را بگیرد وقتی نمی تواند در عرصه جهانی رقابت کند، امکان انعقاد قرارداد و صادرات محصولات خود را هم از دست می دهد.
صمدی از عدم ثبات در بازار و شرایط تولید این صنعت گلایه کرد و افزود: ما به عنوان تولید کننده همواره دچار چالش های قیمتی می شویم و این موضوع به تولید کشور ضربه می زند.
وی در خصوص اینکه آیا امکان تغییر مصوباتی از این قبیل و یا جلوگیری از اتخاذ تصمیمات مشابه وجود دارد یا خیر، خاطر نشان کرد: تا زمانی که تشکل ها یکدست و یک صدا نشوند به نتیجه ای نمی رسیم.
صمدی ادامه داد: موضوع توقف آزاد بودن حد رقابت با دولت مطرح شده اما عدم هماهنگی و هم صدایی فعالان و تشکل های این صنعت مانع به نتیجه رسیدن چنین مباحثی شده است.
رئیس انجمن تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف در خصوص راهکارهای پیش رو توضیح داد: بهترین روش مقابله با چنین مصوباتی این است که تشکل ها وارد عمل شوند و اعضای خود را حمایت کنند.
تشکل ها جایگاه نظارتی خود را تقویت کنند
وی اظهار کرد: برای مثال تشکل ها باید برای مقدار مواد اولیه مورد نیاز یک سال اعضا برنامه ریزی کرده و خط تولید سفارش برای پتروشیمی ها در نظر بگیرند، سپس نظارت و کنترل کافی بر خریداران داشته باشند. صمدی تاکید کرد: زمانی که تشکلی ملزم به نظارت شود دیگر هر کسی نمی تواند هرچقدر می خواهد مواد خریداری کند و یا مثلا شرکتی که 2 تا کارگر دارد، 20 هزار تن مواد خریداری کند. بنابراین باید کنترل و نظارت کامل بر هزینه های بیمه، تعداد کارگران، میزان مصرف، میزان خرید مواد اولیه و میزان تولید صورت گیرد.
رئیس انجمن تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف بیان کرد: صنعت پلیمر و پلاستیک تشکل های کاملی دارد ولی این تشکل ها باید باهم هماهنگ شوند.
ضرورت افزایش نقش آفرینی بخش خصوصی در تصمیمات اقتصادی
وی در مورد جایگاه بخش خصوصی در تصمیمات مهم اقتصادی نیز با تاکید بر ضرورت افزایش نقش آفرینی خصوصی گفت: دولت باید بیشتر به عنوان ناظر عمل کند چرا که اگر بخواهد در همه مسائل مداخله کند، تولید کننده متضرر می شود و رشدی هم برای اقتصاد کشور اتفاق نخواهد افتاد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.