جلسه کمیته پی وی سی ذیل کمیسیون بازرگانی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با هدف بررسی مشکلات اخیر این گروه با حضور ذینفعان و مصرفکنندگان آن برگزار شد. به گزارش اینپیا، به دنبال مصوبه اخیر کمیته تخصصی پتروشیمی مبنی بر منع فروش اعتباری گریدهای پرالتهاب، مشکلاتی برای مصرفکنندگان برخی گروهها از جمله پی وی سی […]
جلسه کمیته پی وی سی ذیل کمیسیون بازرگانی انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با هدف بررسی مشکلات اخیر این گروه با حضور ذینفعان و مصرفکنندگان آن برگزار شد.
به گزارش اینپیا، به دنبال مصوبه اخیر کمیته تخصصی پتروشیمی مبنی بر منع فروش اعتباری گریدهای پرالتهاب، مشکلاتی برای مصرفکنندگان برخی گروهها از جمله پی وی سی ایجاد شده است. از همین رو با هدف یافتن بهترین راه حل کمیته پی وی سی در انجمن ملی صنایع پلیمر ایران مجددا فعال شد. در جلسه امروز اعضای حاضر به بررسی علت بروز التهاب در بازار این ماده اولیه و ارائه راهکار جهت حل موضوع پرداختند. یکی از راهکارهای مطرح شده در این جلسه انجام هفتگی معاملات به صورت ال سی بود به این ترتیب که سه هفته معاملات به صورت نقدی انجام شده و یک هفته برای خریداران اعتباری معاملات باز شود اما قیمت در هفتهای که خرید به صورت اعتباری انجام شده است مبنای قیمتگذاری نباشد که بر خرید نقدی تاثیر بگذارد.
همچنین در این جلسه بر این موضوع تاکید شد که معاملات اعتباری تاثیر 5 تا 15 درصدی بر افزایش قیمت دارد اما آنچه دلیل اصلی بروز التهاب در بازار مواداولیه مختلف به شمار میرود، موضوع مهندسی عرضه است. در مورد ماده اولیه پی وی سی باید گفت اگر قرار باشد کف عرضه 10 هزار تن در نظر گرفته شود این میزان باید روی گرید S65 اعمال شده و باقی گریدها مازاد این میزان عرضه شود. اما نکته مهمی که اعضای حاضر در جلسه بر آن تاکید داشتند موضوع مهندسی عرضه از سوی پتروشیمیها برای به دست آوردن رقابت بیشتر بود که باید برای آن راهکار اندیشید. در این زمینه بر موضع انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در زمینه ال سی تاکید شده، انجمن موافق ادامه خرید اعتباری آن هم با همان 25 درصد مسوب در کمیته تخصصی پتروشیمی است اما برای زمانهای التهاب باید راهکاری پیدا شود.
در این جلسه همچنین به موضوع کمبود خوراک به عنوان یکی از عوامل بروز التهاب در بازار پی وی سی اشاره و این فرض از سوی اعضا رد شد چرا که روند تاریخی پی وی سی حاکی از ان است که این ماده اولیه در فصل تابستان با مشکل کمبود خوراک مواجه بوده و در مقطع زمانی فعلی التهاب نمیتاوند ناشی از این موضوع باشد.
یکی از موضوعات دیگر مورد بررسی در این جلسه که از سوی تولیدکنندگان مطرح شد اشاره به سابقه التهاب پی وی سی بود. برخی اعضای حاضر به این موضوع اشاره کردند که اگر مبنای بروز التهاب از سال 1397 در نظر گرفته شود، آمارها نشان میدهد تمام اقدامات قبلی برای التهابگیری از بازار این ماده اولیه تاکنون بیفایده بوده و 50 تا 70 درصد رقابتها ناشی از علت دیگری است که این موضوع باید پیدا شود و فروش اعتباری در زمان بحرانی فقط یک جرقه برای افزایش التهاب است. از همین رو به عنوان یک راه حل دیگر به موضوع واردات محصول دز زمان التهاب اشاره شد. برخی اعضای حاضر در جلسه با اشاره به آمارها بر این موضوع تاکید داشتند که در هفته آخر آبان ماه که فروش اعتباری انجام شد، رقابتها 47 درصد بوده اما در شرایط فعلی که ممنوعیت فروش اعتباری از سوی کمیته تخصصی پتروشیمی مطرح شده است، رقابتها به کمتر از 50 درصد نرسیده است و از همین موضوع میتوان نتیجه گرفت که منع فروش اعتباری تاثیر چندانی در کاهش رقابت ندارد و تنها نتیجه آن حذف برخی خریداران از معاملات است در واقع با حدف خرید اعتباری، التهاب بازار با کاهش تقاضا مدیریت می شود نه با یافتن یک راهکار منطقی برای حل التهاب. همچنین به عنوان یکی از دلایل احتمالی بروز التهاب در بازار پی وی سی به قطع شدن بهینیاب و افزایش نرخ ارز نیز اشاره شد.
با وجود تاکید موافقان فروش اعتباری بر این موضوع که حدف خرید مدتدار تاثیر چندانی در مدیریت رقابتها ندارد، برخی اعضای حاضر در جلسه مخالف این موضوع بوده و به این نکته اشاره داشتند که علت رقابتهای فعلی در بازار پی وی سی عرضه اعتباری این ماده اولیه در آبان ماه و همچنین دو هفته عدم عرضه پتروشیمی اروند است. همچنین درباره قطع بودن سامانههای کنترلی مانند بهینیاب و تاثیر این اتفاق در بروز التهاب هم برخی به این موضوع اشاره کردند در غیاب بهینیاب سامانه جامع تجارت نقش کنترلگر را ایفا کرده ضمن اینکه خرید از بورس کالا هم مستلزم رعایت شرایط و محدودیت است.
در بخش دیگری از جلسه بار دیگر به موضع انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به عنوان موافق فروش اعتباری اشاره و مطرح شد که سهم 25 درصدی فروش اعتباری ناشی از تلاشهای این انجمن بود چرا که پیش از این معاملات اعتباری تنها 3درصد از عرضه پتروشیمیها را به خود اختصاص میداد.
در پاسخ به موضوع واردات به عنوان یکی از راهکارهای حل التهاب فعلی بازار به این موضوع اشاره شد که اگر واردات ماده اولیه از سوی تشکلها انجام شود، پتروشیمیها میزان عرضه را بالا برده و این سبب متضرر شدن انجمنها میشود. از همین رو درباره معاملات اعتباری نباید به دنبال حذف بود بلکه باید در زمان بحران محدودیتهای اعمال شود. با این حال باز هم برخی اعضا به موضوع واردات به عنوان راهکار خروج از التهاب اشاره و بیان کردند اگر واردات انجام شود قیمتهای فعلی شکسته میشود. از همین رو انجمنها میتوانند با انجام واردات عرضه سلف انجام داده و چهره بازار را تغییر دهند.
برخی حاضران در این جلسه نیز به موضوع قاچاق به عنوان یکی از علتهای بروز التهاب در شرایط فعلی بازار پی وی سی اشاره کردند که سبب میشود تولیدکنندگان داخلی قربانی شوند و آنچه باید به عنوان راهحل به ان اندیشید، انجام قراردادهای بلندمدت یکساله است که نه تنها از حذف تولیدکنندگان از بازار جلوگیری میکند بلکه التهاب را نیز کاهش میدهد.
در یک جمعبندی کلی اکثریت اعضای حاضر در جلسه کمیته پی وی سی بر این موضوع تاکید داشتند که آنچه به عنوان راهحل اصلی باید مدنظر قرار داده شود و از سوی انجمنها برای آن تلاش شود، رعایت کف عرضه از سوی شرکتهای پتروشیمیهاست. و درباره فروش اعتباری باید ساماندهی صورت گیرد که یکی از راهکارهای اصلی مطرح شده در این زمینه عرضه یک هفته در ماه به صورت اعتباری و سه هفته به صورت نقدی بود که از سوی اعضای حاضر مطرح شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست