ممنوعیت صادرات ضایعات پلاستیکی

به گزارش اینپیا، صبح امروز، انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران در محل خانه تشکل های تهران میزبان اعضای کمیسیون صادرات خود بود و در زمینه مسائل و مشکلات مختلفی که در بحث صادرات وجود دارد به بحث و گفت‌وگو نشست. در ابتدای این نشست اخبار مرتبط با صنعت پلاستیک و به طور اخص اخبار صادرات گفت‌وگو […]

به گزارش اینپیا، صبح امروز، انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران در محل خانه تشکل های تهران میزبان اعضای کمیسیون صادرات خود بود و در زمینه مسائل و مشکلات مختلفی که در بحث صادرات وجود دارد به بحث و گفت‌وگو نشست.

در ابتدای این نشست اخبار مرتبط با صنعت پلاستیک و به طور اخص اخبار صادرات گفت‌وگو شد که مهمترین بخش آن به قوانین و الزامات دولت در خصوص پیمان‌سپاری ارزی بود. آنچه در این خصوص بر آن اتفاق نظر وجود داشت این بود که پیمان‌سپاری ارزی و مساله بازگشت ارز حاصل از صادرات با این سازوکاری که در حال اجرا است باعث آسیب‌های جدی به صادرات کشور خواهد شد.

در ادامه، نامه وزارت صنعت درخصوص جلوگیری از صادرات ضایعات پلاستیکی مورد بررسی کمیسیون قرار گرفت که در این زمینه مقرر شد انجمن ملی نظر موافق خود در جلوگیری از صادرات ضایعات پلاستیکی کشور را به وزارت صمت اعلام نماید. استدلال حضار نیز این بود که ضایعات پلاستیکی به نوعی، سرمایه کشور محسوب می‌شوند و مهندس پارسا، مدیرعامل شرکت پلاستیک کار در همین زمینه عنوان کرد: ما می‌توانیم از ضایعات مواد پلاستیکی خود در داخل کشور استفاده کرده و به آن ارزش افزوده بدهیم اما آن را دودستی تقدیم کشورهای دیگر کرده و از سرمایه‌های کشور چشم می‌پوشیم. مهندس روح اله وحید کیانی رئیس امور هماهنگی و نظارت بر تنظیم بازار پتروشیمی دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز تاکید کرد: بهانه برخی این است که ما تکنولوژی استفاده از ضایعات را در کشور نداریم اما مادامی که دست به صادرات این مواد می‌زنیم، نمی‌توانیم منتظر باشیم که تکنولوژی آن ایجاد شود. باید جلوی صادرات ضایعات پلاستیک گرفته شود و سپس به فکر تکنولوژی آن بود.

در ادامه موضوع اصلاح ارزش‌های گمرکی مصنوعات پلاستیک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سپس بحث مشکلات انتقال ارز صادراتی به داخل کشور و مشکلات بانکی تحت تحریم در جلسه مطرح شد که پس از بحث‌های مفصل، مقرر شد در همین راستا انجمن ملی مکاتباتی با گمرک، سازمان توسعه تجارت و سایر سازمان‌های ذی‌ربط انجام داده و با کمیسیون ماده یک رایزنی نماید.

در پایان نیز پیشنهاد تشکیل شرکت مدیریت صادرات مطرح شد که اعضا با آن موافقت کردند و مقرر شد دکتر سحرناز، رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی، طی یک کارگاه به صورت workshop به صورت جامع‌تری این پیشنهاد را برای اعضا شرح و بسط دهد.

 

حاضران جلسه: روح اله وحید کیانی، سیدحسن میرحیدری، هوشنگ پارسا، کیوان ارجمند، آقای خادمی، خانم امیری-نماینده شرکت مازرون فوم، خانم رضایی-نماینده شرکت یزدپولیکا،مهندس باقری- نماینده شرکت کران ابربسپار، خانم جعفری- نماینده شرکت پلاستیک خوزستان، خانم شمس- نماینده شرکت پلاستیک خوزستان، دربندی- انجمن لوله و اتصالات پلی اتیلن