به گزارش اینپیا، در این جلسه که به دعوت دبیر کمیته تخصصی پتروشیمی، در دفتر شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، گزارشی در خصوص نحوه قیمت گذاری PVC ارائه و اعلام شد که بر اساس آن 95 درصد متوسط قیمت جهانی منهای هزینه حمل ضرب در سهم بازار، در نرخ دلار نیمایی ضرب و قیمت پایه به دست می آید. […]
به گزارش اینپیا، در این جلسه که به دعوت دبیر کمیته تخصصی پتروشیمی، در دفتر شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، گزارشی در خصوص نحوه قیمت گذاری PVC ارائه و اعلام شد که بر اساس آن 95 درصد متوسط قیمت جهانی منهای هزینه حمل ضرب در سهم بازار، در نرخ دلار نیمایی ضرب و قیمت پایه به دست می آید.
در این جلسه در خصوص قیمت های جهانی پلیمرها اعلام شد که قیمت های جهانی از مجله ICIS و پلتس استخراج میشود. همچنین برای قیمت های جهانی اولویت اول FOB خلیج فارس است که در صورت در دسترس نبودن آن، بازار هدف صادراتی که پتروشیمی در 6 ماه گذشته حداقل 50 درصد صادراتش را به این کشور ها داشته با کسر هزینه حمل در نظر گرفته میشود.
این در حالی است که دفتر توسعه صنایع پایین دستی برای اولین بار است که در راستای همکاری با تشکل ها و برای حل مشکلات آنها، فرمول های دقیق را در اخیار بخش خصوصی قرار داده است.
همچنین نکته دیگری که در این جلسه مطرح شد این بود که مطابق گزارش دفتر توسعه صنایع پایین دستی در 6 ماهه اول سال 99 نسبت به 6 ماهه سال 98، حجم معاملات PVC حدود 35 درصد افزایش یافته است که باید بررسی کرد آیا رشد تولیدات صنایع تکمیلی نیز با این رقم تناسبی دارد یا خیر.
علاوه بر این به این موضوع نیز اشاره شد که افزایش عرضه PVC نیز نسبت به 6 ماهه سال 98 به میزان 13 درصد افزایش یافته است. ضمن این که اختلاف نرخ دلار و ورود تولیدکننده نماها از عاملان اصلی التهابات بازار مواد اولیه پتروشیمی اعلام شد و اکثریت بر این باور بودند که افزایش معاملات و تقاضا برای PVC منشا تولیدی ندارد.
از جمله راهکارای پیشنهاد شده برای این مساله عرضه اختصاصی توسط انجمن های تخصصی بود که به گفته دبیرکمیته تخصصی پتروشیمی، این اتفاق تا حدودی در گرید بندی ها رخ داده اما می توان بیشتر این موضوع را مورد بررسی قرار داد.
رئیس کارگروه کارفرمایی PVC به نمایندگی از پتروشیمی ها عنوان کرد: نیاز منطقه به PVC معادل 3 میلیون تن است اما میزان تولید حدود 1.2 میلیون تن است که نشان می دهد نیاز به تاسیس هر چه سریع تر پتروشیمی های تولیدکننده PVC جدید در منطقه داریم.
همچنین در این جلسه پیشنهاد شد قیمت ها به صورت ماهیانه اعلام شود تا انتظار افزایش قیمت از بین برود و در ابتدای هرماه شاهد رقابت بین خریداران نباشیم. این موضوع به کمیته تخصصی پتروشیمی ارجاع شد تا مورد بررسی و رای گیری قرار گیرد.
همچنین از انجمن ها خواسته شد که نظرات خود در مورد نحوه قیمت گذاری و هر نوع یا اصلاح در فرمول قیمت گذاری را با انجمن ملی مطرح کنند تا در کمیته تخصصی پتروشیمی عنوان شده و مورد بررسی قرار گیرد.
علاوه بر این از انجمن های تخصصی خواسته شد که با توجه به این که نیاز بازار را می شناسند، کنترل کنند که تقاضای کاذب وارد بازار نشود، تا خودکنترلی سمت تقاضا مانع متضرر شدن تولیدکنندگان واقعی شود.
این در حالی است که برخی از تشکل ها نسبت به عرضه اختصاصی اعلام نیاز کرده بودند، که این مساله نیز از طرف دفتر صنایع پایین دستی مستلزم هماهنگی بیشتر تشکل ها اعلام شد؛ چرا که بدون مشارکت دقیق تشکل ها، عرضه اختصاصی ممکن نخواهد بود.
در این جلسه به این موضوع نیز اشاره شد که با توجه به کاهش تقاضا با اصلاح سهمیه های PVC که توسط وزارت صمت صورت گرفت اکنون فضا برای قرارداد های بلند مدت آماده است، بنابراین ضرورت دارد که این قرارداد ها به صورت جدی پیگیری شود تا به مرحله اجرا برسند
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.