به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا)، همایش آشنایی تولیدکنندگان قطعات پلاستیک با قالب و توانمندی قالبسازی ایرانی صبح امروز 10 بهمن ماه در پژوهشگاه پلیمر آغاز به کار کرد. بر اساس این گزارش این همایش توسط جامعه قالبسازان ایران و با همکاری کمیسیون فنی انجمن ملی پلاستیک ایران برگزار شد. دست […]
به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا)، همایش آشنایی تولیدکنندگان قطعات پلاستیک با قالب و توانمندی قالبسازی ایرانی صبح امروز 10 بهمن ماه در پژوهشگاه پلیمر آغاز به کار کرد.
بر اساس این گزارش این همایش توسط جامعه قالبسازان ایران و با همکاری کمیسیون فنی انجمن ملی پلاستیک ایران برگزار شد.
دست یابی به جامعه توسعه یافته با تاکید بر توانمندی داخلی
کرباسی زاده دبیر انجمن قالبسازان در ابتدای این مراسم با اظهار امیدواری نسبت به این که این همایش راهی برای نزیک کردن فعالان پلاستیک با فعالان قالب ساز باشد، گفت: باید تلاش کنیم تا به جامعه ای توسعه یافته و آزاد با تاکید بر توانمندی های داخلی دست پیدا کنیم.
وی در ادامه به معرفی جامعه قالبسازان ایران و فعالیت های جامعه قالبسازان در سال های اخیر پرداخت. کرباسی زاده گفت: اهمیت صنعت قالبسازی ایران به مثابه گلوگاه تولید در کشور است و ما به آن باور داریم. باید به نیاز قالبسازان داخلی توجه ویژه داشته باشیم.
وی گفت: در حال حاضر یکی از گلوگاه های صنعت، پلاستیک است باید صنعت قالبسازی به عنوان یکی از تامین کنندگان در خدمت صنعت پلاستییک قرار بگیرد در دنیا هم تلاش کرده اند این زنجیره تکمیل را کامل کنند، اما در ایران چنین اتفاقی نیفتاده است.
کرباسی زاده گفت: بر اساس برآوردها در سطح جهان سه میلیون نفر در صنعت قالبسازی فعالیت دارند و پیش بینی شده است که140 میلیارد دلار گردش مالی دراین صنعت در دنیا وجود داشته باشد.
وی افزود: اگر می خواهیم حرکتی رو به جلو داشته باشیم باید به این صنعت توجه شود.
کرباسی زاده در ادامه سخنان خود، 4 هدف اساسی را برای این همایش برشمرد؛ شناخت نیازمندی های صنعت پلاستیک توسط قالبسازان، آشنایی تولیدکنندگان پلاستیک با اجزاء قالب، فراهم آوردن فضای تبادل نظر و معرفی قابلیت های اعضای جامعه قالبسازان.
ضرورت توجه به رضایتمندی مشتریان از سوی قالبسازان
آرین قصری رئیس کمیسیون روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران با بیان این که صنعت پلاستیک در چند دهه اخیر رشد زیادی داشته است، گفت: این رشد به سیاست های دولت در قبل و بعد از انقلاب در خصوص صنایع نفتی، پتروشیمی و صنایع تکمیلی بر می گردد.
قصری گفت: ایران با 5 میلیون تن تولید در بخش پلیمری پیشرو است که 3 و نیم میلیون تن در داخل کشور مصرف و بقیه صادر می شود. همچنین 13 هزار واحد تولید از کوچک تا بزرگ در حال فعالیت هستند که البته تعداد مجوزهای صادر شده بیش از این موارد است.
وی ادامه داد: توسعه این صنعت در مقایسه با ترکیه و مالزی رضایت بخش نبوده است. ترکیه در حال حاضر جزو 5 کشور اول تولیدکننده پلیمری در سطح جهان است. البته شاید بعد از تحریم بتوانیم به جامعه جهانی برگردیم و این در صورتی میسر می شود که بتوانیم از فرصت های موجود استفاده کنیم.
قصری افزود: ورود شرکت های خارجی به کشور غیرقابل اجتناب است و ایران برای اروپا، بازار بزرگی است. تعدد ورود هیئت ها به ایران نشان دهنده این است که آنها درصدد گرفتن سهم خود از بازار کشور هستند.
وی ادامه داد: دو کشور آلمان و ایتالیا جزو کشورهایی بودند که ایران نیازمندی های خود را از آنها تامین می کرد اما به دلیل تحریم ها به ناچار به سمت چین رفتیم.
قصری در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه شکل گیری انجمن ملی و فعالیت کمیسیون های آن پرداخت.
رئیس کمیسیون روابط عمومی انجمن ملی اظهار داشت: انجمن ملی و جامعه قالبسازان می توانند در فضای پساتحریم در زمینه ارتباطات فنی و تکنولوژیکی با خارج از کشو تعامل داشته باشند.
قصری در بخش پایانی سخنان خود با طرح این پرسش که چرا باید اولین تامین قالب ما، منبع چینی باشد، گفت: ضروری است تا با اخلاق حرفه ای و تعهدپذیری، رضایتمندی مشتریان در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد.
سه عامل مهم برای دستیابی به هدف؛ عرق ملی، تعهد و کیفیت
سعید صبوری رئیس کمیسیون فنی انجمن ملی نیز با اظهار این که ما با توجه به رفع تحریم ها، عقب هستیم، گفت: ما در دوره تحریم نتوانستیم تکنولوژی لازم را وارد کنیم. در حال حاضر نیز قدرت های بزرگ دهان گشوده اند تا ما را ببلعند و کسی نمی تواند به ما کمک کند جز خود ما.
وی با بیان این که تشکل های موجود در حال حاضر از هماهنگی و همفکری لازم برخوردار نیستند، عنوان کرد: به همین دلیل همایش فعلی با هدف تعامل و نزدیکی بیشتر با جامعه قالبسازن برگزار شد تا با ارتباطات و تبادل نظر بهتر به رفع چالش های فیمابین کمک شود.
صبوری ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از صنایع ما دچار مشکل شده و متاسفانه آنها را واگذار کرده ایم و باید خود همت کرده و آنها را بازگردانیم. البته باید این ارتباطات محدود به همایش نباشد و تداوم یابد.
وی عوامل موجود در تولید خوب و رقابت پذیر را شامل؛ نیروی انسانی کارآزما و آموزش دیده، مواد اولیه، ماشین آلات و سپس قالب و خدمات عنوان کرد.
صبوری گفت: امروز دارای نیوری انسانی کافی و تا حدود کمی هم آموزش دیده هستیم. تعداد اندکی هم تولید ماشین سازی را ادامه می دهند و سایرین در حال واردات هستند مواد اولیه هم داریم. با این وجود شاهرگ حیاتی تولید، قالب است، باید به این صنعت خاص نگاه کرد البته باید متخصصان امر را برای رعایت خواسته های مشتری، ملزم کنیم.
نیاز به یک فهرست از قالبسازان به صورت تفکیک شده و گریدبندی شده، داشتن کیفیت و استانداردهای لازم، اهمیت زمان و تعهد زمانی، ارائه مدارک و نقشه های قالب به خریدار، قیمت خوب و رقابتی، خدمات پس از فروش و گارانتی برای جلب اعتماد از جمله موارد ضروری است که به گفته صبوری باید قالب سازان به آن توجه کنند.
رئیس کمیسیون فنی انجمن ملی گسترش ارتباطات با کشورهای پیشرفته و صاحبان صنایع برای رشد و بقا را نیاز امروز دانست و گفت:عرق ملی، تعهد و کیفیت سه عاملی است که می توان با آن به اهداف خود دست یافت.
صنعت یعنی زیرساخت
فقیهی رئیس جامعه قالبسازان در ابتدای سخنان خود عنوان کرد: وضعیت بازار ایران هر چند نسبت به جهان محدود است اما رقابب شدید، مشتری تنوع طلب شده و از کیفیت توقع بالایی وجود دارد.
وی ادامه داد: تولیدکننده بایستی محصولات جدید عرضه کند تا گردونه رقابت حذف نشود.
فقیهی در ادامه با طرح این پرسش که تولیدکنندگلن ایرانی با این وضعیت رقابت فشرده و توسعه سرسام آور صنعت، برای بقاء در گرونه رقابت چه کرده اند، اظهار کرد: برخی آنها از گردونه حذف شده اند. برخی نیز با وجود عدم هیچ نوآوری در حال ادامه فعالیتشان هستند اما به نظر می رسد در دراز مدت با مشکلات جدی روبرو می شوند و عده ای دیگر نیز با حمایت های دولتی پا برجا هستند.
وی در همین ارتباط ادامه داد: برخی از تولیدکننده ها با حفظ برند خود، به وارد کننده تبدیل شده اند و برخی دیگر از تولیدکننده ها با شرکت های خارجی جوینت شده اند. همچنین برخی از برندهای معروف، تعدادی از محصولات خود را در ایران تولید می کنند. برخی از تولیدکننده ها با برند ایرانی و تکنولوژی ایرانی، در بازار حضور موفق و ییا نسبتا موفقی دارند.
فقیهی گفت: برای تقویت داخلی، زیرساخت صنعتی لازم است به عبارتی صنعت یعنی زیر ساخت و قالب سازی یکی از اصلی ترین زیرساخت ها است. بدون صنعت قالب سازی، نوآوری در تولید امکان ندارد و ایده ها اجرا نشده و فراموش می شوند.
وی اظهار داشت: به دلیل اهمیت ندادن به قالب سازی، قالب سازان قدیمی به تولیدکننده و قطعه ساز تبدیل شده اند.
در حال حاضر بیشتر قالب سازهای دهه هفتاد به قطعه ساز تبدیل شده اند و تولیدکنندگان ترجیح می دهند قالب های مورد نیاز خود را وارد کنند. همچنین حتی قالب سازهای قبلی و تولیدکننده های فعلی ترجیح می دهند قالب های مورد نیازز خود را وارد کنند.
به گفته فقیهی یکی از مهمترین واردات قالب که از طرف تولیدکنندگان عنوان می شود، تاخیرهایی زیاد قالب سازهای ایرانی است.
وی در ادامه به تشریح سه مورد دلایل تاخیر در قالب سازهای ایرانی، دلایل تاخیر که به قالب ساز مربوط می شود و دلایل تاخیر که به خریدار قالب مربوط می شود، پرداخت.
قالبسازان دسته بندی می شوند
عباسی با ارائه پاورپوینتی به تشریح قالب های تزریق پلاستیک پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود به تشریح عواملی پرداخت که باید در طراحی یک محصول پلاستیکی مورد توجه قرار گیرند.
عباسی همچنین اظهار داشت: جامعه قالبسازی در حال دسته بندی کردن قالبسازان است. البته باید به این نکته اذعان داش هیچ تولیدکننده ای حتی چین وجود ندارد که طرح های سه بعدی خود را به مشتری ارائه دهد.
وی در پایان سخنان خود گفت: چه در چین و چه در ایران به اندازه مبلغی که هزینه می شود به خریدار قالب تحویل می دهد. یکی از مشکلات در این زمینه نیز ایین است که در کنار خریدار قالب، کارشناس حضور ندارد.
سعید صبوری در پایان نشست صبح این همایش ضمن خواستار ارتباطات بیشتر و مداوم با جامعه قالب سازان گفت: امیدواریم هر چه زودتر یک بانک اطلاعات از قالبسازان تهیه و در اختیار انجمن ملی قرار گیرد.
وی همچنین خواستار تهیه یک قرارداد بین انجمن قالبسازان و انجمن ملی با در نظر گرفتن منافع طرفین و امضای تفاهمنامه ای در این زمینه شد.
شرکت های پارسان قالب خودرو، فراهنر، کیهان پلاستیک آریا و مهرکار نیز از حامیان برگزاری این سمینار بودند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست