رئیس گروه پتروشیمی دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صنعت، معدن و تجارت در دومین روز از پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران که به ابتکار انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برگزار شد، از رشد ۱۷درصدی صادرات مصنوعات پلاستیکی در سال۱۴۰۲ خبر داد.
رسول علیرضاییشهرکی، با اعلام این خبر گفت: میزان صادرات مصنوعات پلاستیکی کشور در سال۱۴۰۲ نسبت به سال۱۴۰۱ به لحاظ ارزش، حدود ۱۷درصد رشد داشتهاست و در صورتیکه این رشد برای ۵ سالمتوالی پیشرو ادامه داشتهباشد، در پایان ۵ سالآینده صادرات مصنوعات پلاستیکی ایران به رکوردهای تازهای در این زمینه دست خواهدیافت و حدود ۱۰۰درصد نسبت به سال۱۴۰۲ رشد خواهد داشت.
وی در سخنرانی خود در روز دوم پنجمین همایش اقتصاد پلاستیک در ایران که هشتم و نهم مهرماه برگزار شد، در تشریح وضعیت سرمایهگذاری واحدهای موجود، طرحها و مجوزهای صادره در حوزه صنایع تکمیلی در کشور بهمنظور ترسیم دورنمای تقاضای پلیمری، اعلام کرد: در سال۱۴۰۲ در مجموع نزدیک به ۹۲۶هزارتن انواع مصنوعات پلاستیکی از کشور با ارزش یکمیلیارد دلار از کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سالقبل (۱۴۰۱)، به لحاظ تغییرات وزنی ۱۷.۷درصد رشد داشتهاست. علیرضاییشهرکی همچنین درخصوص تازهترین برآوردها درباره واردات مصنوعات پلاستیکی به کشور نیز اعلام کرد: در حوزه واردات نیز در سال۱۴۰۲ در مجموع بیش از ۱۲۸هزارتن واردات با ارزش بیش از ۵۳۹هزار دلار صورتگرفته که در این زمینه نیز رشد وزنی ۱۰درصدی بهثبت رسیدهاست. وی درخصوص وضعیت تولید، واردات، صادرات و مصرف پلیمرها در کشور به مقایسه دو مقطع زمانی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ پرداخت و آمارهای موجود در این زمینه را ارائه کرد. بنا بر اعلام علیرضایی شهرکی، در سال۱۴۰۱ در مجموع ۸میلیون تن انواع محصولات پلیمری در کشور تولید شدهاست. میزان واردات محصولات پلیمری در سال۱۴۰۱ معادل ۲۳۵هزارتن بوده و بیش از ۳میلیون و۵۸۴هزار تن انواع محصولات پلیمری در این سالاز کشور به سایر کشورها صادر شدهاست. میزان مصرف انواع محصولات پلیمری نیز در این سالمعادل بیش از ۴میلیون و۷۱۲هزارتن گزارش شدهاست. وی همچنین درخصوص همین موضوع در سال۱۴۰۲ گفت: در سال۱۴۰۲ میزان تولید انواع محصولات پلیمری در کشور چیزی حدود ۷میلیون و ۹۳۸هزار تن گزارش شدهاست. میزان واردات این محصولات بیش از ۲۹۷هزار تن و صادرات آن بیش از ۲میلیون و۹۰۰هزار تن بودهاست. مجموع مصرف محصولات پلیمری در سالگذشته نیز بیش از ۵میلیون و ۳۰۰هزار تن گزارش شدهاست. به اینترتیب شاهد افزایش ۱۳درصدی مصرف انواع پلیمر در سال۱۴۰۲ نسبت به مقطع زمانی مشابه سالقبل یعنی سال۱۴۰۱ بودهایم.
رئیس گروه پتروشیمی دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درخصوص وضعیت مصرف پلیمرها در سال1402 گفت: از مجموع کل مصارف صورتگرفته در حوزه انواع پلیمرها در سالگذشته بیشترین سهم مربوط به پلیاتیلن با بیش از 2میلیون و 676هزارتن مصرف بودهاست؛ در واقع 50.2درصد از کل مصرف انواع پلیمرها در سالگذشته به مصرف پلیاتیلن اختصاص داشتهاست. بعد از پلیاتیلن بیشترین مصرف مربوط به پلیپروپیلن با 17.2درصد، پیویسی با 11.2درصد، پت بطری با 6.6درصد، پت نساجی 6.5درصد، پلیاستایرن 5.9درصد، آیپیسی 1.3درصد و ایبیاس 1.3درصد بودهاست. سهم پلیکربنات نیز 0.3درصد گزارش شدهاست. علیرضاییشهرکی گفت: اختصاص بیشترین سهم مصرف پلیمرها به پلیاتیلن نشاندهنده دو موضوع مهم است؛ یکی اهمیت این محصول پلیمری و دیگری مزیت رقابتی آن نسبت به سایر محصولات برای تولیدکنندهها است. وی با ارائه مقایسهای درخصوص وضعیت مصرف پلیمرها طی سالهای 1401 و 1402 اعلام کرد: براساس آمارهای بورسکالا، معاملات بورسی این محصولات در سال1401 معادل بیش از 4میلیون و 226هزار تن بهثبت رسید، درحالیکه این میزان در سالگذشته (1402) به 4میلیون و815هزارتن افزایش یافت. علیرضاییشهرکی درخصوص میزان مصنوعات پلاستیکی تولیدشده براساس میزان پلیمر مصرفشده نیز آمارهایی ارائه کرد. براساس اعلام وی، در سال1401 درمجموع بیش از 208هزارتن پلیمر مصرفشده جهت صادرات محصولات حد واسط بهثبت رسیده که این میزان در سال1402 به 418هزارتن افزایش یافتهاست. در سال1401 بیش از 4میلیون و712هزار تن انواع پلیمر مصرفشده در داخل گزارش شدهاست. در همین سال208هزار تن پلیمر صادرشده تحتعنوان کامپاند یا مستربچ و همچنین بیش از 4میلیون و 504هزارتن پلیمر مصرفشده جهت تولید محصول نهایی بودهاست. در سال1402 میزان پلیمر مصرفشده در داخل معادل بیش از 5میلیون و300هزار تن بود؛ 418هزارتن پلیمر صادرشده تحتعنوان کامپاند یا مستربچ و همچنین بیش از 4میلیون و 911هزارتن پلیمر مصرفشده جهت تولید محصول نهایی بودهاست.
رسول علیرضاییشهرکی همچنین درخصوص وضعیت پروانهها و جوازهای تاسیس صادرشده در حوزه مصنوعات پلاستیک گفت: پروانه بهرهبرداری برای 9هزار و 939 واحد تولیدکننده مصنوعات پلاستیکی با ظرفیت اسمی بیش از 29میلیون و 657هزارتن صادر شدهاست که 877 مورد از این جوازها مربوط به واحدهای تولیدی بالای 70درصد پیشرفت فیزیکی هستند. ظرفیت اسمی تولید این واحدها چیزی معادل بیش از 4میلیون و 388هزارتن است. این در حالی است که 73درصد ظرفیت پروانههای بهرهبرداری صادرشده مربوط به رشته فعالیتهای حوزه تولید انواع فیلم و کیسه، انواع لوله و اتصالات، انواع ظرف، بطری، پریفرم و انواع صفحه و ورق است. همچنین 72درصد ظرفیت جوازهای تاسیس صادرشده بالای 70درصد مربوط به رشته فعالیتهای گفته شدهاست.
دانلود پاورپوینت
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.