همزمان با راه اندازی واحد پلی پروپیلن شرکت پتروشیمی تبریز با ظرفیت 30 هزار تن در سال و نیز مژده راه اندازی خط تولید استایرن منومر در این شرکت در آینده نزدیک، با سیاوش درفشی مدیرعامل پتروشیمی تبریز به گفت و گو نشستیم که در زیر می خوانید: آقای مهندس درفشی لطفا درباره […]
همزمان با راه اندازی واحد پلی پروپیلن شرکت پتروشیمی تبریز با ظرفیت 30 هزار تن در سال و نیز مژده راه اندازی خط تولید استایرن منومر در این شرکت در آینده نزدیک، با سیاوش درفشی مدیرعامل پتروشیمی تبریز به گفت و گو نشستیم که در زیر می خوانید:
آقای مهندس درفشی لطفا درباره طرح راه اندازی واحد پلی پروپیلن در پتروشیمی تبریز توضیحاتی بفرمایید ؟
یکی از مهمترین طرح های توسعه ای شرکت پتروشیمی تبریز، طرح توسعه واحد پلی پروپیلن بود که بر مبنای Revamping واحد الفین و نیز تغییرات انجام پذیرفته در خوراک ورودی و برخی از تجهیزات واحد و با توجه به مازاد پروپیلن، تعریف و اجرایی گردید و در هفته گذشته راه اندازی و به ثمر نشست. این واحد هم اکنون در حال تولید است و امید است که در آینده نزدیک محصولات آن در بورس عرضه شود. ظرفیت این واحد 30 هزار تن در سال است و قابلیت تولید 11 گرید همو پلیمر را دارد.
در مورد وضعیت پلی استایرن انبساطی که در هفته های گذشته رقابت های چشمگیری را تجربه کرده بود و نیز واردات مجدد آن نیز توضیحی می فرمایید ؟
در حال حاضر شرکت پتروشیمی تبریز سهم 50 درصد نیاز داخل پلی استایرن کشور را تامین می کند و با تولید مستمر این محصول، هر هفته نسبت به عرضه این محصول اقدام نموده و می کند. به دلیل از سرویس خارج شدن شرکت پتروشیمی پارس و متعاقبا کمبود استایرن و متاثر شدن تولید سایر مجتمع های تولیدی و کاهش عرضه محصولات توسط آنها، تنها عرضه کننده محصول فوق در حال حاضر پتروشیمی تبریز می باشد. این در حالی است که انتظار بازار مصرف، تامین و تولید 100 درصدی محصول فوق است. پتروشیمی تبریز صد در صد تولید محصول پلی استایرن انبساطی خود را حفظ کرده است. با توجه به مجوزهای صادر شده در صدد وارد نمودن استایرن و عرضه از طریق بورس برای حل مشکل استایرن می باشیم تا بقیه شرکت ها هم از این موضوع بهره مند شوند. اين شركت تمام تلاش خود را جهت تامين نياز بازار به پلی استایرن انبساطی تا رفع مشكلات پيش آمده دنبال خواهد کرد. این شرکت پیشنهادهایی نيز براي عرضه پلی استایرن انبساطی وارداتي داشته أست كه در صورت صدور مجوز اقدام خواهد كرد .
چه پروژه های دیگری در شرکت پتروشیمی تبریز در دست انجام است ؟
بزرگترین طرح توسعه شرکت در حال حاضر واحد پلی اتیلن سنگین با ظرفیت 310 هزار تن است که 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد . بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال به حدود 60 درصد خواهد رسید و انشاالله سال آینده شاهد راه اندازی این واحد خواهیم بود. این واحد با بهره گیری از دانش بومی در حال تاسیس است و صد در صد ایرانی بودن آن افتخار بزرگی برای شرکت پتروشیمی تبریز است. در این پروژه 75 درصد تجهیزات ایرانی می باشد و تنها 25 درصد تجهیزات آن خارجی خواهد بود . این پروژه جزو طرح های بسیار ارزشمند کشور است و همانطوریکه عرض کردم انشالله تا یک سال آینده به ثمر خواهید نشست.
از طرح های توسعه ای دیگر واحد اتیل بنزن و استایرن منومر است که در حال طراحی بوده و قرارداد آن بسته شده است و تا پایان سال پکیج طراحی پایه آن تکمیل خواهد شد. ظرفیت تولید واحد مذکور 100 هزار تن استایرن منومر در سال است که در برنامه زمان بندی 24 ماهه احداث خواهد شد.
از دیگر پروژه های بسیار موثر و مهم، طرح انتقال پساب شهری از تصفيه خانه مركزي شهر تبريز به مجتمع پتروشيمي تبريز است که پروژه در دست اجرا بوده و فاز اول آن تا پایان سال به اتمام می رسد. در این پروژه، بخشی از پساب شهری تبریز به مجتمع منتقل و پس از تصفیه به عنوان آب صنعتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این پروژه به منظور صیانت و استفاده موثر و بهینه از منابع آبی استان آذربایجان شرقی، از سال 1399 با امکان سنجی اقتصادی ، فنی و زیست محیطی، تعریف و بلافاصله بعد از تخصیص اولیه پساب شهری از سوی شرکت آب منطقه ای استان به میزان پنج میلیون متر مکعب پساب در سال بر اساس عقد قرارداد فی مابین، وارد مرحله اجرایی گردید. هدف از اجرای این طرح تأمین کل آب صنعتی مورد نیاز پتروشیمی تبریز ( واحدهای موجود و طرح های توسعه ای ) و نیز ارتقاء بهره وری در حوزه تأمین آب شرب مصرفی شهر تبریز است.
پروژه اتصال به شبکه برق سراسری برای تامین برق مورد نیاز طرح های توسعه ای پتروشیمی تبریز با هدف دسترسی به 45 مگا وات برق نیز در حال اجرا است که قرارداد آن منعقد شده است.
هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست