بیتوجهی به مدیریت پسماند با این حال مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یکی از معضلات زیست محیطی استان را اجرا نشدن طرح تفکیک زباله از مبدأ میداند که بارها به شیوههای متعدد اعم از کتبی و شفاهی خواستار اجرای آن توسط شهرداران شهرهای استان شده است. اقبال حمیدی بخش زیادی از افزایش جمعیت سگهای بدون صاحب به عنوان آسیبی برای امنیت محیط زیست شهری را نتیجه عدم اجرای تفکیک زباله از مبدأ دانسته و ادامه میدهد: بسیاری از شهرهای ایران این طرح را دیر آغاز کردند ولی عملکرد مطلوبی دارند و به خوبی در این زمینه اقدام کردهاند.
تولید روزانه ۳۹۰ تن زباله به گفته رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری سنندج سرانه تولید پسماند در این شهر ۸۰۰ گرم به ازای هر نفر است و روزانه ۳۹۰ تن زباله جمعآوری و روانه جایگاه دفن میشود. شکور صلواتی در پاسخ به چگونگی وضعیت جایگاه دفن زباله سنندج و اینکه برای استاندارد کردن و اعمال فاکتورهای مورد نیاز جایگاه زباله چه اقدامهایی انجام شده است، میگوید: وضعیت جایگاه دفن پسماند شهر سنندج مانند بیشتر محلهای دفن شهرهای ایران بوده با این تفاوت که کارهای خوبی از جمله ساماندهی شیرابه محل دفن، استقرار سیستم پایش تصویری و ارائه طرحهای راهاندازی خط تولید کمپوست و بازیافت زباله انجام شده است.
تشکیل پرونده قضایی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کردستان نیز با بیان اینکه در حوزه پسماند و دفن زباله، برای شهرداران ۶ شهر استان پرونده قضایی و جرایم قانونی صادر شده است، از اعلام تذکر به شهردار سنندج در این رابطه خبر میدهد. محمد جباری قانون مدیریت پسماندها را از برنامههای اولویتدار دادستانی عنوان میکند و میافزاید: این اقدام از نظر مسائل زیست محیطی و ایجاد درآمد و تولیدی مورد نظر دادستانی است. وی یادآور میشود: در بحث قانون مدیریت پسماندها در مدیریت شهری سنندج نیز وظایف به صورت کامل انجام نشده و باید این قانون در بحث شیوه دفن زباله و فنسکشی سایت زباله و اجرای طرح تفکیک زباله که جزو وظایف مدیریت شهرداری، محیط زیست و ادارههای وابسته است، اجرایی شود.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.