چالش جدید تولیدکنندگان لوله‌های پلیمری

این پیشنهاد به هیچ وجه عملیاتی نیست و آسیب زیادی به تولیدکنندگان این محصول در کشور و پتروشیمی های تولید کننده این نوع مواد اولیه وارد کرده است.   جالب اینجاست که این نوع لوله‌ها، تنها محصول تولیدی کشور در حوزه تاسیسات ساختمان است و مواد اولیه آن به‌طور کامل در پتروشیمی‌های داخل کشور تولید می‌شود […]

این پیشنهاد به هیچ وجه عملیاتی نیست و آسیب زیادی به تولیدکنندگان این محصول در کشور و پتروشیمی های تولید کننده این نوع مواد اولیه وارد کرده است.

 

جالب اینجاست که این نوع لوله‌ها، تنها محصول تولیدی کشور در حوزه تاسیسات ساختمان است و مواد اولیه آن به‌طور کامل در پتروشیمی‌های داخل کشور تولید می‌شود و دارای گواهینامه فنی از آزمایشگاه تاسیسات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است،‌ بنابراین جای تعجب است که این دفتر از ظرفیت کارشناسی این آزمایشگاه که دارای سابقه ۲۰ ساله در حوزه آزمون و گواهی فنی برای این نوع لوله‌هاست، استفاده نمی‌کند.

 

با وجود استاندارد ملی معتبر و اجباری در تولید این محصول و روشن بودن کاربرد و نوع مصرف در آن، دفتر تدوین مقررات ساختمان، استفاده از این محصول را محدود کرده است و هنوز در بسیاری از اداره‌های نظام مهندسی کشور، ابهام استفاده از این لوله‌ها در بخش ساختمان وجود دارد.

 

در همسایگی ایران و در روسیه، مصرف لوله‌های پلی‌پروپیلن دارای رشد است و سالانه ۲۵۱ میلیون متر تقاضای مصرف در این کشور دارد.

 

مصرف لوله‌های تلفیقی و چندلایه در این کشور دارای کاهش تقاضا از سال ۲۰۱۲ است و به رقم ۷۰ میلیون متر در سال ۲۰۱۸ رسید.

 

همچنین بیشترین رشد متعلق به لوله‌های PE-X (لوله‌های مقاوم در برابر حرارت) و PE-RT (لوله‌های مناسب برای لوله‌کشی) است که در سال‌های اخیر دارای رشد سالانه ۱۰ درصدی در بازار است که از مزیت‌های آن می‌توان به انعطاف‌پذیر بودن این لوله‌ها و تعداد کمتر اتصالات در نصب اشاره کرد.

 

علیرضا صحاف امین / رئیس کمیته استاندارد انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن