چرا صنایع پلیمری خوزستان خواستار تخصیص مواد اولیه به صورت مستقیم هستند؟

به گزارش اینپیا، در این راستا مهدی نورآبادی، عضو انجمن صنایع پلیمری و شیمیایی خوزستان، در خصوص مشکلات پیش روی فعالان این صنعت در استان خوزستان به خبرنگار اینپیا گفت: بسیاری از واحدها در خوزستان توانایی مالی کمی دارند و نمی توانند با بحران های افزایش قیمت، خود را وفق دهند و از بازار جا می مانند، به همین […]

به گزارش اینپیا، در این راستا مهدی نورآبادی، عضو انجمن صنایع پلیمری و شیمیایی خوزستان، در خصوص مشکلات پیش روی فعالان این صنعت در استان خوزستان به خبرنگار اینپیا گفت: بسیاری از واحدها در خوزستان توانایی مالی کمی دارند و نمی توانند با بحران های افزایش قیمت، خود را وفق دهند و از بازار جا می مانند، به همین دلیل با سرمایه در گردش ناچیز رو به رو می شوند.

 

وی افزود: بخشی از واحدها هم که سهمیه آن ها کاهش پیدا کرده توان رقابت و خرید مواد اولیه را از دست می دهند. همین مشکلات باعث می شود که این واحدها نیمه فعال یا تعطیل شوند.

 

نورآبادی خاطر نشان کرد: باید میزان نیاز هر واحد برای تامین مواد اولیه از طریق انجمن پلیمری و شیمیایی استان خوزستان شناسایی شود و نسبت به تامین مستمر اقدام عاجل شود. بنابراین ما پیگیریم که از طریق وزارت صمت و انجمن، واحدهای خوشنامی که بازار فعالی هم دارند و واحدهایی را که امکان خرید از بورس کالا ندارند، به چرخه تولید برگردانده شوند.

 

به گفته این فعال اقتصادی، استان خوزستان از گذشته همیشه در تعیین سهمیه ها مشکل داشته و میزان سهمیه بسیار کمتر از ظرفیت تولید بوده است. یکی از مشکلات این است که شیفت‌های کاری کارخانه ها را یک شیفت 8 ساعته در نظر گرفته اند در حالی که برخی کارخانه ها سه شیفت یا 24 ساعته هستند.

 

وی ادامه داد: همچنین روزهای کاری در سال را 365 روز در نظر نمی گرفتند و یا تعطیلات را حذف می کردند در حالی که بسیاری از واحدها در روز تعطیل هم شیفت دارند و به این ترتیب همان سهمیه اولیه هم بسیار ناچیز بوده که با توجه به قوانین خلق الساعه و لابی گری هایی که جدیدا صورت گرفته کمتر هم شده و خیلی از واحدها برای تامین حداقل مواد خود هم با مشکل مواجهند.

 

نورآبادی تاکید کرد: صنایع مختلف با توجه به نوع تولیدات خود زمان بندی انجام می دهند و نباید یک معیار واحد برای همه در نظر گرفت.

 

از این رو در راستای معضلاتی که برای واحدهای پایین دستی ایجاد شده، پیشنهادی در راستای تخصیص ویژه مواد اولیه به واحدهای این استان از سوی انجمن صنایع پلیمری و شیمیایی خورستان ارائه شده است.

 

نایب رئیس انجمن صنایع پلیمری و شیمایی خوزستان سه دلیل اصلی را برای درخواست تحویل مواد اولیه بصورت خارج ا بورس و به قیمت بورس بصورت مستقیم مطرح کرد و گفت: اول اینکه در زمان جنگ آقای نعمت زاده وزیر وقت گفتند در حال حاضر امکان سرمایه گذاری و حمایت از صنایع وجود ندارد و ما قبول کردیم و بعد از جنگ مجددا ایشان در جمع صنعتگران گفتند سیاست نظام سرمایه گذاری و توسعه در استان های مرکزی است که بعد از درگیری های متعدد این مصوبه لغو شد ولی به هر صورت سهمی از دلارهای ۹۰ تومانی نصیب صنایع استان برای توسعه نشد.

 

غلامرضا نورآبادی، در گفت و گو با اینپیا افزود: دلیل دو این است که بیش از ۸۰ درصد درآمد کشور از نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد و نیشکر و…در خوزستان تامین میشود که براساس برنامه توسعه کشور و طرح آمایش سرزمین خوزستان ،این صنایع مادر موظف به حمایت از صنایع پایین دستی و کوچک شدند. همچنین ،با توجه به عدم انجام دو مورد فوق بیش از ۷۰ درصد صنایع این صنف ورشکسته و تعطیل شدندبطوریکه از ۲۶۴ واحد دراوایل دهه ۹۰ به ۹۰ واحد نیمه فعال امروز رسیدیم.

 

به گفته نورآبادی، بیکاری مردم موجب گسترش دزدی،سرقت،اعتیاد ،جذب عوامل بیگانه وفروپاشی خانواده ها شده که امنیت استان به خطر افتاده است.

 

دبیر انجمن صنایع پلیمری خوزستان تاکید کرد: توجه شود که امنیت خوزستان یعنی امنیت کل کشور و اگر مشکلی پیش آید دیگر پتروشیمی ها یک کیلوگرم مواد اولیه نمی توانند تولید کنند چه برسد به فروش.

 

نورآبادی خاطر نشان کرد: اینکه رهبری مکرر بحث رونق تولید و حمایت از اشتغال صنایع کوچک را میفرمایند در همین راستاست که متاسفانه برخی به آن بی توجه اند.

 

وی گفت: در طول سنوات گذشته اثبات شده که روند تخصیص مواد اولیه در بورس، عدم رعایت کف عرضه، وجود واحدهای صوری، وجود تخلفاتی سازمان‌یافته در گذشته، ایجاد رقابت کاذب در بورس که بعضا تا ۶۰ درصد شاهد رقابت هستیم، علاقمندی پتروشیمی به صادرات، نیاوردن ارز به بهانه تحریم که با مصوبه جدید که ارز را میتوانند در صرافی ها آزادانه بفروشند حل شده است و جدیدا کاهش دستوری سهمیه کلیه واحدهای تولیدی که موجب عدم توان خرید در بورس شده که دقیقا همراستا با اهداف دیگری است؛ (بدلیل عدم خرید مواد اولیه در بورس بهانه خوبی برای صادرات توسط پتروشیمی ها مهیا میشود) همه و همه نشان از عدم عزم راسخ در جهت اهداف نظام است.

 

نورآبادی توضیح داد: لذا در سالی که به نام جهش تولید نام گذاری شده انجمن صنایع پلیمری خوزستان طبق مصوبه شورای گفتگو استان و تائید کتبی آقای زنگنه وزیر معین خوزستان که مصوب شد میزان ۳۰۰۰ تن مواد اولیه مورد نیاز ماهانه واحدهای تولیدی خوزستان بمنظور مستقیم توسط پتروشیمی ها تحویل شود،سازو کار عملی آنرا بدین صورت پیشنهاد دادیم که تخصیص این سهمیه در یک کمیته مرکب از نماینده انجمن ،نماینده سازمان صمت و نماینده پتروشیمی اجرایی شود تا دین خود را به خوزستان و کشور ادا کنیم.

 

نایب رئیس انجمن صنایع پلیمری و شیمایی خوزستان اظهار کرد: در جلسه ای که در شورای گفتگو در استان داشتیم با شرکتهای فولادی، موضوع تحویل مستقیم ورق فولادی به صنایع فلزی مورد پذیرش شرکتهای فولادی قرار گرفت و حل شد ولی در جلسه ای که با خانم طهماسبی و آقای منصوری ار دفتر توسعه صنایع پایین دستی داشتیم این مشکل برای صنایع غیر فلزی حل نشد.

 

وی تاکید کرد: همه آرزومندیم که کشوری توسعه یافته داشته باشیم و جز با حمایت و از خودگذشتگی میسر نمی شود.