کره جنوبی با نرخ قابل توجه بازیافت ۳۴ درصد و به دنبال آن تلاش های قوی از سوی چین و کشورهای کلیدی اتحادیه اروپا این کشورها را پیشتاز بازیافت کرده است.
چرا ۹۱ درصد زباله های پلاستیکی بازیافت نمی شوند؟ این گزارش چندین مانع حیاتی را شناسایی می کند که از بازیافت اکثر زباله های پلاستیکی جلوگیری می کند.
بخش قابل توجهی از مواد پلاستیکی، مانند بسته بندی چند لایه، به دلیل ترکیبات شیمیایی پیچیده قابل بازیافت نیستند. علاوه بر این، بسیاری از مناطق، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، فاقد زیرساخت های لازم برای جمع آوری، دسته بندی و پردازش زباله های پلاستیکی هستند. این فقدان زیرساخت، همراه با عوامل بازدارنده اقتصادی، باعث میشود بازیافت در مقایسه با تولید پلاستیک جدید، از نظر مالی کمتر مقرون به صرفه باشد.
شرکتها همچنین اغلب پلاستیکهای بکر را انتخاب میکنند که دلیل آن هزینه پایینتر و عدم وجود اقدامات نظارتی قوی برای اولویتبندی مواد بازیافتی است. هر سال تقریباً ۱۴ میلیون تن پلاستیک وارد اقیانوسهای ما میشود، میکروپلاستیکها به طور فزایندهای در اکوسیستمهای دریایی و زنجیرههای غذایی انسان یافت میشوند و خطرات جدی برای سلامتی هم برای حیات وحش و هم برای مردم به همراه دارند.
مواد شیمیایی سمی ناشی از تخریب پلاستیک ها نیز به محیط زیست نفوذ می کند و کیفیت خاک، آب و هوا را تهدید می کند. میکروپلاستیکها به طور فزایندهای در اکوسیستمهای دریایی و زنجیرههای غذایی انسان یافت میشوند و خطرات جدی برای سلامتی هم برای حیات وحش و هم برای مردم به همراه دارند. تحقیقات نشان میدهد که انسان سالانه ۲۱۱۰۰۰ ذره میکروپلاستیک را مصرف و استنشاق میکند که در حال حاضر میکروپلاستیک در ۸۰ درصد نمونههای خون انسان وجود دارد. راهکارهای پیشنهادی برای بحران بازیافت گزارش CleanHub مجموعهای از گامهای عملی را برای مقابله با بحران بازیافت پلاستیک تشریح میکند. سرمایه گذاری در زیرساخت های مدیریت زباله بسیار مهم است، به ویژه در مناطقی که در حال حاضر فاقد سیستم های اساسی هستند.
دولت ها باید مشوق های اقتصادی مانند یارانه برای طرح های بازیافت و مالیات بر تولید پلاستیک بکر را برای تشویق استفاده از مواد بازیافتی اعمال کنند. کمپین های آموزشی عمومی نیز برای کاهش آلودگی در جریان های بازیافت و ترویج شیوه های بازیافت بهتر در میان مصرف کنندگان ضروری است این اقدامات باید با سیاست های جامع برای تغییر به سمت اقتصاد چرخشی و کاهش زباله های پلاستیکی در مبدا همراه باشد.
جوئل تاشه، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل CleanHub، اظهار داشت: اگرچه بازیافت ضروری است، اما به تنهایی بحران را حل نمی کند. تغییر به سمت یک اقتصاد واقعاً چرخشی، تنها بخشی از راه حل است
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.