مهندس سعید روغنی در گفت و گو با اینپیا به بیان 3 عامل موثر در ایجاد شرایط رکودی حاکم بر بازار مواد اولیه پلیمری پرداخت و افزود: دلیل اصلی کاهش خرید و رکود روزهای اخیر در بازار پلیمری کاهش سهمیه ها نیست بلکه کمتر شدن انتظارات تورمی و نرخ ارز عامل افت معاملات در این بازار شده است. […]
مهندس سعید روغنی در گفت و گو با اینپیا به بیان 3 عامل موثر در ایجاد شرایط رکودی حاکم بر بازار مواد اولیه پلیمری پرداخت و افزود: دلیل اصلی کاهش خرید و رکود روزهای اخیر در بازار پلیمری کاهش سهمیه ها نیست بلکه کمتر شدن انتظارات تورمی و نرخ ارز عامل افت معاملات در این بازار شده است.
وی ادامه داد: طبیعتا به دنبال کاهش انتظارات تورمی تقاضا کمتر می شود و در این ایام می توان فهمید کدام یک از خریداران که قبلا 100 در صد خرید می کردند امروز به دلیل کاهش نسبی اختلاف دلار نیما و نیمایی با دلار آزاد خرید خود را کاهش دادند. این فعال اقتصادی اختلاف نرخ دلار بازار ازاد و سامانه نیما را از دیگر عوامل موثر در التهاب و یا رکود بازار محصولات پتروشیمی دانست و گفت: اختلاف این دو نرخ یا باید صفر باشد یا در حد 100 الی 200 تومان باشد. اگر این اختلافات بالا باشد و مردم هم بدانند که قرار نیست نرخ دلار کاهش یابد، همان اتفاقات قبلی ادامه خواهد یافت.
روغنی سومین و مهمترین عامل را رعایت کف عرضه توسط پتروشیمی ها به صورت فوری فروشی ذکر کرد و توضیح داد: یکی از مشکلات این است که اصولی که برای پتروشیمی ها در نظر گرفته بودند توسط آن ها به درستی رعایت نمی شود و وزارت صمت نیز آن را پیگیری نمی کند، برای مثال پتروشیمی ها برای اینکه کف عرضه خود را پر کنند به سلف فروشی می پردازند که در این شرایط یک ماه دیگر محموله را تحویل می دهند. با این کار تقاضا بالا می رود چون متقاضیان و تولید کنندگان محصولات پلیمری وقتی می دیدند یک ماه و نیم دیگر محصول تازه بدستشان می رسد، سهمیه این ماه را حتی اگر نیاز نداشتند به طور کامل خرید می کردند چون نگران هستند که قیمت دلار نیمایی تا یک ماه دیگر بالاتر رود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع پلاستیک و پلیمر اصفهان با تاکید بر اینکه کف عرضه باید فوری باشد، خاطر نشان کرد: از آنجا که تقاضا در این مدت کاهش یافته، پتروشیمی ها توانستند گپی که داشته پر کنند و حجم سلف خود را کاهش داده و تحویل فوری را زیادتر کنند اما اگر دوباره بخواهد این اتفاق بیفتند بازهم تقاصاها افزایش ی می یابد و و بازار می تواند دوباره دچار التهاب شود.
روغنی در خصوص مسائل رخ داده در بازار گرید پی وی سی گفت: باید این موضوع را عارضه یابی کنیم؛ اول اینکه مهندسی عرضه توسط پتروشیمی ها در مورد این گرید انجام می شد و بجای اینکه مواد را به صورت فوری تحویل دهند آن را به صورت سلف فروختند، برخی از پتروشیمی ها نیز تولید خود را کاهش دادند و همین سلف فروشی گپی در بازار ایحاد کرد.
وی ادامه داد: در کنار آن قیمت دلار نیمایی هم افزایش نمی یافت اما نرخ دلار آزاد بالا می رفت، همین اختلاف قیمت تقاضا را برای پی وی سی و بسیاری از گریدهای پلیمری دیگر افزایش داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
هفدهمین نمایشگاه ایران پلاست