دکتر عادل طالبی مدیر نشر برآیند و موسس آژانس دیجیتال مارکتینگ منظم و کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار های الکترونیک درباره نقش دیجیتال مارکتینگ در اقتصاد صنایع پلاستیک در سومین همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ گفت: بازار پلاستیک بازار بسیار متنوعی است. در صنعت پلیمر و پلاستیک ۶۲ حوزه فعالیت می […]
دکتر عادل طالبی مدیر نشر برآیند و موسس آژانس دیجیتال مارکتینگ منظم و کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار های الکترونیک درباره نقش دیجیتال مارکتینگ در اقتصاد صنایع پلاستیک در سومین همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ گفت: بازار پلاستیک بازار بسیار متنوعی است. در صنعت پلیمر و پلاستیک ۶۲ حوزه فعالیت می کنند و با این حوزه ارتباط دارند. در این حوزه اندازه بازار هم بسیار گسترده است و بیش از ۱۰ هزار واحد تولیدی در این صنعت فعال هستند از سوی دیگر صنعت پلیمر هم در بازارهای داخلی و هم در بازارهای خارجی، در فضای رقابتی و انحصاری حضور دارند.
او افزود: نکته مهم دیگری که باید به آن در حوزه بازاریابی در صنایع پلاستیک توجه شود این است که بازی های بازار تغییر کرده است. بازاریابی دیجیتال وارد ماجرا شده و سبب شده بازیگران تغییر کند، قوانین بازی عوض شود و زمینهای بازی هم دستخوش تحول شوند.از سوی دیگر با ورود اینترنت، پارادایم های حاکم بر بازار دچار تحول شده و نقشه سفر مشتری یعنی تبدیل شدن یک مشتری بالقوه به مشتری واقعی هم تغییر کرده است. طالبی بیان کرد: در شرایط فعلی در بازار خرده فروشی در کشور چین، بیش از ۴۰ درصد خرده فروشی در فضای آنلاین انجام میشوند که این عدد در آمریکا ۲۰ درصد، در اروپا ۱۰ درصد، در ترکیه و خلیج فارس بیش از ۸ درصد است اما در ایران کمتر از ۴ درصد را شامل میشود و این در حالی است که اثرگذاری فضای دیجیتال در تعامل B2B بیش از ۵۰ درصد است.
او با اشاره به ظرفیت های فضای دیجیتال افزود: از ویژگیهای فضای دیجیتال و تجارت الکترونیک شفافیت، سرعت و دسترسی بوده که جایگزین روشهای قدیمی شده است اما در کسب و کارهای حوزه پلیمر هنوز در مرحله تجارت سنتی هستیم که کم کم به سمت آنلاین شدن حرکت میکنیم.
این فعال حوزه دیجیتال مارکتینگ ادامه داد: متاسفانه در صنعت پلیمر این تصور غلط وجود دارد که بازاریابی دیجیتال مجزا از کل مبحث بازاریابی است اما بازاریابی دیجیتال در واقع انتخاب و استفاده خلاقانه و هوشمندانه از ابزارهای موجود در فضای دیجیتال برای رسیدن به اهداف بازاریابی است. ابزارهای بازاریابی دیجیتال متنوع است از وبسایتها، تبلیغات کلیکی و تبلیغات بنری. در ایران بیش از ۴۰۰ ابزار کاملاً ایرانی برای دیجیتال مارکتینگ داریم اما سوال این است که چرا در صنعت پلاستیک از این ابزارها استفاده نمی شود؟ جواب آن نبود آموزش است، صنایع پلاستیک برای استفاده از دیجیتال مارکتینگ آموزش ندیدهاند و راهکار برون رفت از این حالت داشتن تیم دیجیتال مارکتینگ است که مشخص کند یک شرکت صنعتی نیاز به چه مدل از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ دارد.
طالبی در پایان بیان کرد: صنایع پتروشیمی باید توجه کنند که تغییر به سرعت رخ می دهد و صنایع پلاستیک باید خود را با این تغییر در پارادایم های بازاریابی هماهنگ کند وگرنه با توجه به سرعت تغییرات به زودی افراد دیگری که با پارادایم ها همراهی می کنند بازار این صنعت را از دست فعالان آن خارج می کنند.