تر میلاد مهرانپور، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی نفت و پلیمر دانشگاه آزاد و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی مهندسی شیمی و پلیمر در سومین همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ درباره تاثیر سیستم های نوظهور بر اقتصاد کسب و کار گفت: یکی از این سیستمهای نوظهور سیستم cpps است که با […]
تر میلاد مهرانپور، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی نفت و پلیمر دانشگاه آزاد و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی مهندسی شیمی و پلیمر در سومین همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ درباره تاثیر سیستم های نوظهور بر اقتصاد کسب و کار گفت: یکی از این سیستمهای نوظهور سیستم cpps است که با کمک آن می توانیم فرآیند تولید را اقتصادی کنیم و سودآوری را بالا ببریم. این سیستم هوشمندانه است و از طریق آن میتوان ابزارآلات را با یکدیگر متصل کرد و برای پارامترهای داخلی و خارجی تصمیم گرفت. همچنین ارتباط تنگاتنگی بین سیستم طراحی و تولید و بخش لجستیک ایجاد می کند از همین رو قیمت تمام شده محصولات کاهش پیدا میکند چون با استفاده از این سیستم، هزینه تولید کم شده است.
او در معرفی ابزارهای این سیستم هوشمند گفت: یکی از ابزارهای این سیستم، دوقلو های دیجیتال یا digital towinاست که با کمک این ابزار می توان در تولید و برنامه ریزی پیش از شروع کار شرایط را بررسی کرد، به عنوان مثال اگر قرار باشد خط تولید یک کارخانه اصلاح شود اجرای آن در فضای واقعی مستلزم توقف خط تولید و صرف زمان بسیار خواهد بود اما با استفاده از ابزار دوقلوهای دیجیتال در سیستمcpps میشود این اصلاح را شبیه سازی کرد و بعد از دریافت نتیجه آن را پیادهسازی کرد. ابزار دیگری که در این سیستم وجود دارد، پرینتر سه بعدی است که هزینه نمونهسازی را کاهش میدهد و از ان در تجهیزات پزشکی به عنوان یکی از ابزار تولید هم استفاده میشود.از ابزار های دیگر این سیستم هوشمند میتوان به تعمیرات پیشگیرانه اشاره کرددر این سیستم ماشین به ابزاری مجهز است که اطلاع میدهد چه زمانی خراب میشود و چه زمانی نیاز به تعمیر دارد، بنابراین میزان خواب ماشینآلات کم شده و امکان مدیریت از راه دور فراهم می شود.
مهران پور در معرفی ابزار بعدی در سیستمهای هوشمند و بر خط تولید گفت: ابزار بعدیORPA است که در این سیستم، به جای استفاده از اشخاص از نرمافزارهای تحلیلگر استفاده شده که بشدت هزینه های کاغذی را کاهش میدهد. همه این ابزارها سبب میشود زمان خواب دستگاه و هدر رفت انرژی کاهش پیدا کند که نتیجه آن کاهش قیمت است. چابکی خط تولید منجر به کاهش قیمت تمام شده و در نهایت کاهش هزینهها میشود از سوی دیگر استرس نیروی کار کم شده و ظرفیت کارخانه افزایش می یابد با استفاده از این سیستم های جدید همچنین می توان به سمت توسعه پایدار حرکت کرد و از مصرف کاغذ و جوهر و سایر اقلام کار کم کرد. زمان های مرده برای تعمیرات ماشین آلات کاهش پیدا میکند، استوک انبار کم میشود و نتیجه می شود پایین آمدن قیمت و بالا رفتن سود که به اعتماد مشتری منجر خواهد شد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در یک جمع بندی کلی باید گفت کاهش قیمت، کاهش حجم انبارداری، کاهش ضایعات، کم بودن خطا از قیمت تمام شده محصولات کم میکند و این سبب می شود امروزه کشورهای صنعتی از طریق استفاده از همین سیستم های هوشمند به جای آنکه تولیدات خود را در کشورهای با نیروی کار ارزان انجام دهند به کشورهای خود بازگشتند و در کشورهای خود تولید را انجام می دهند، چرا که از طریق این سیستم های هوشمند هزینه تولید کاهش پیدا کرده و نیاز آنها به نیروی کار ارزان کم شده است.
پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 8 و 9 مهر ماه برگزار می شود.