سخنرانی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری

به گزارش اینپیا، دکتر آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در بخش پایانی دومین همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری گفت: مسائلی مانند سهمیه‌بندی‌ها، توسعه و افزایش ظرفیت، افزایش صادرات و… از مواردی است که امیدواریم این نشست‌ها به حل آنها کمک کند. در مورد افق آینده حرکت […]

به گزارش اینپیا، دکتر آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در بخش پایانی دومین همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری گفت: مسائلی مانند سهمیه‌بندی‌ها، توسعه و افزایش ظرفیت، افزایش صادرات و… از مواردی است که امیدواریم این نشست‌ها به حل آنها کمک کند. در مورد افق آینده حرکت و نقش مجموعه‌هایی که در این صنعت فعالیت می‌کنند ابهاماتی مطرح است. هرچقدر مجموعه ‌ها پراکنده تر و غیر مرتبط و بدون آینده نگری باشند، احتمال اینکه بگوییم مشکلات در آینده کاهش می‌یابند، پایین تر است. در مورد تحولاتی که امروز با آن موجهیم اگر از فرصت‌های آتی خوب استفاده کنیم می‌توانیم مشکلات فعلی را قابل تحمل کنیم.
وی در ادامه گفت: دو مساله بسیار مهم وجود دارد که اگر به آنها توجه ویژه ای شود فرصت‌های خوبی پیش روی ما می‌گذارد. یکی بحث انرژی فسیلی است. کشور ما قادر است در حوزه مصرف حدود ۳ میلیارد یورو (در حوزه‌هایی مانند تغییر تکنولوژی صنایع، کاهش کربن، تغییر بهره بری از صنایع و…) صرفه‌جویی کند و همچنین در حوزه تولید نیز ما حداقل در مورد نفت، امکان رساندن ظرفیت تولیدی به ۷.۴ میلیون بشکه نفت طی ده سال آتی را داریم که با قیمت‌های امروز، ظرفیت هزاروصد میلیارد دلاری ایجاد می‌شود.
وی افزود: بحث دوم، توجه به صنایع تکمیلی مانند صنایع پلیمری است. آنچه در این صنایع انجام می‌شود باتوجه به سطح وضعیت جهانی هنوز جای پیشرفت زیادی داریم. اما همین سطوح موجود هم ظرفیت بسیار بالای دارد و می‌تواند بازارهای بزرگی را از آن خود کند. توسعه‌هایی که در بحث صادرات در سالهای اخیر داشته ایم نیز نشان دهنده همین موضوع است. تحولاتی که در روابط بین‌الملل ایجاد شده نیز حائز اهمیت است. مساله اوکراین باعث شده که روابط روسیه با غرب مثل سابق نشود یا مساله چین با تایوان نیز به همین صورت است.
وی سپس گفت: گسترش و توسعه صنایع تکمیلی نیازمند یک توافق جمعی است. یکی توافق جمعی تولیدکنندگان بر سر اهداف بلندمدت است. ما نیاز به برنامه ریزی منسجم و منظم و همچنین انجام مطالعات جدید داریم. انجمن‌ها می‌توانند در این بحث کمک شایانی به کشور کنند. بدون مشارکت و همکاری امکان توفیق وجود ندارد. به طور مثال در بحث توسعه صادراتبا ایجاد کنسرسیومی از صادرکنندگان ایرانی ‌می‌توانیم سطح صادراتمان را افزایش دهیم. اگر هر تولیدکننده بخواهد در کشور هدف به تنهایی ریسک‌‌پذیری کرده و هزینه کند، نتیجه‌ای نخواهد داشت.
وی افزود: بنابراین بدون یک همکاری گسترده و تشکیل برنامه مدون، امکان توسعه به ویژه در حوزه صادرات وجود ندارد. این برنامه ریزی و تلاش ها نیز باید توسط کسانی انجام بگیرد که ذی‌نفع آن حوزه هستند.
وی در ادامه گفت: ما برای نرخ رشد ۸ درصدی نیازمند ۱۱۰۰ میلیارد دلاری هستیم که ۲۲۶ میلیارد دلار آن تامین می‌شود. بنابراین نیاز به تامین مالی زنجیره در حوزه‌های مختلف هستیم و باید به صورت گسترده‌تر فعالیت کنیم. این تحول بنیادین نیز باید توسط هر گروه از فعالین انجام بگیرد و نقشه راه مرتبط با خود را تهیه نمایند. ما حدودا ۲۵ زنجیره تعیین کننده در کشور داریم که یکی از این زنجیره ها مرتبط به پتروشیمی و صنایع تکمیلی پتروشیمی است. ما امیدواریم به همت شما شاهد موقعیت هم‌افزایی رشته پتروشیمی و پلیمری باشیم.