نفت در سراشیبی سقوط؟ انتظار کاهش بیشتری را داشته باشیم؟

به گزارش گروه تحلیل بازار اینپیا، بهای نفت هر روز ارقام پایین تری را در شاخص های خود ثبت میکند تا انتظارات از افت قیمت های جهانی محصولات پتروشیمیایی تداوم داشته باشد. قیمت نفت برای اولین بار از زمان حمله روسیه به اوکراین به زیر 95 دلار در هر بشکه سقوط کرده است، زیرا ترس […]

به گزارش گروه تحلیل بازار اینپیا، بهای نفت هر روز ارقام پایین تری را در شاخص های خود ثبت میکند تا انتظارات از افت قیمت های جهانی محصولات پتروشیمیایی تداوم داشته باشد.

قیمت نفت برای اولین بار از زمان حمله روسیه به اوکراین به زیر 95 دلار در هر بشکه سقوط کرده است، زیرا ترس از رکود جهانی قریب الوقوع بازارهای کالاها را در بر گرفته است و پیش بینی ها برای تقاضا بدتر شده است. هر دو شاخص اصلی برای نفت خام در چند روز گذشته بیش از 5 دلار در هر بشکه یا بیش از 5 درصد کاهش یافتند که به کاهش گسترده در شش هفته گذشته افزود و شاخص بین‌المللی برنت تا 94.50 دلار در هر بشکه کاهش یافته است. دنیس کیسلر، معاون ارشد تجارت در BOK Financial می‌گوید: «ترس از رکود چیزی است که امروز بازار را هدایت می‌کند. حمله تمام عیار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به اوکراین باعث شد قیمت ها در اوایل سال جاری افزایش یابد، به طوری که هر دو شاخص برنت و WTI برای مدت کوتاهی بالای 130 دلار معامله شدند و کشورهای غربی با اعمال تحریم ها علیه روسیه، یکی از بزرگترین صادرکنندگان جهان، درصدد کنترل نرخ آن برآمدند. ولادیمیر پوتین جنگ را از یک جنگ در میدان نبرد در اوکراین به یک جنگ اقتصادی در اروپا گسترش داده است، جایی که او در تلاش است تا سختی هایی ایجاد کند که ائتلاف را در هم بشکند.. روسیه عرضه گاز به اروپا را از طریق خط لوله نورد استریم 1 محدود کرده و جریان به ایتالیا را کاهش داده است. مسکو عرضه گاز به فنلاند، لهستان، بلغارستان، Orsted دانمارکی، شرکت هلندی GasTerra و غول انرژی شل را به دلیل قراردادهای آلمانی خود به دلیل اختلاف پرداخت گاز در برابر روبل کاهش داده است. این اقدامات باعث ایجاد ترس از زمستان سخت در اروپا شده است. مقامات این منطقه اکنون در تلاش برای پر کردن ذخایر زیرزمینی با ذخایر گاز طبیعی هستند.
جدا از بحث جنگ به نظر میرسد ایالات متحده تصمیم گرفته است حتی با خطر انحراف اقتصاد به سمت رکود، به دنبال تورم باشد و این همان چیزی است که راه خود را به سمت قیمت نفت آسان می کند. از سوی دیگر چشم انداز تقاضا برای چین، بزرگترین مصرف کننده نفت جهان، نیز نامشخص است. چین به آرامی بخش هایی از این کشور را که اخیراً به دلیل افزایش موارد ابتلا به کووید مسدود شده بودند، بازگشایی کرده است. مشخص نیست که کسب‌وکارهای چینی با چه سرعتی می‌توانند از این محدودیت‌ها در فعالیت اقتصادی بازگردند. در در نهایت رشد بهای نفت هم در هاله ای از ابهام قرار بگیرد.
در این میان شاید با پیش بینی اجرایی شدن قطعنامه برجام و بازگشت ایران به بازار جهانی نفت و تزریق حدود ۲ میلیون بشکه نفت شرایط را برای کنترل بیشتر نرخ آن مهیا میکند. همچنین ایران ذخایر آماده تحویل زیادی بر روی آب دارد و می‌تواند با احیای برجام به سرعت بخش زیادی از این منابع را به کشورهای اروپایی صادر کند.