آخر پاییز وقت شمارش پی وی سی ها

در حالی طی ۹ ماه گذشته از سال ۹۹ مقدار ۳۰۸ هزار تن پی وی سی در تالار اصلی بورس کالا معامله شد که با توجه به افزایش نرخ ارز و نوسانات بی سابقه قیمت جهانی گردش مالی این بازار در ۹ ماه گذشته به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رسید.   در آذز ماه از […]

در حالی طی ۹ ماه گذشته از سال ۹۹ مقدار ۳۰۸ هزار تن پی وی سی در تالار اصلی بورس کالا معامله شد که با توجه به افزایش نرخ ارز و نوسانات بی سابقه قیمت جهانی گردش مالی این بازار در ۹ ماه گذشته به بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رسید.

 

در آذز ماه از ۴۰۲۷۲ تن پی وی سی عرضه شده ۱۹۹۴۸ تن پی وی سی معادل ۴۹ درصد عرضه ها معامله شد که همه گریدها به جز گرید امولشن ۶۸۳۴ پتروشیمی اروند با قیمت پایه معامله شدند.

روند هفتگی معاملات

 

با کاهش انتظارات تورمی در کشور دلار نیمایی با دامنه ای محدود از افزایش و کاهش، دست از نوسان زیاد برداشت و در آخرین قیمت گذاری محصولات پتروشیمی بر روی عدد ۲۵۶۵۲۹ ریال قرار گرفت.

قیمت جهانی پی وی سی با افزایش های مکرر در حال ثبت رکوردهای بی سابقه ای است به‌طوری‌که قیمت جهانی این رزین در برخی از نقاط جهان از مرز ۱۴۰۰ دلار در هر تن گذشته ولی با توجه به دستورالعمل تنظیم بازار در اقدامی شایسته تقدیر، دفتر توسعه صنایع پایین دستی از اختیارات قانونی خود در این ماه استفاده کرد و به‌جای محاسبه قیمت جهانی با فرمول ۹۵ درصد فوب خلیج فارس با ۵ درصد تخفیف این مقدار را یا ضریب ۹۰ درصد در قیمت پایه محاسبه کرد.

 

گرید ۶۵ تبلور رکود تورمی

 

اوضاع و احوال این روزهای بازار گرید اس۶۵ مثالی عینی برای رکود تورمی در اقتصاد ایران است، افزایش هفتگی قیمت پایه در کنار استقبال سرد خریدارن کار را به‌جایی رساند که تا قبل از هفته آخر واسطه ها در بازار آزاد قیمت این گرید را از قیمت بورس کالا پایین تر پیشنهاد می‌دادند. به‌هرحال قیمت پایه ۲۱۳۲۱ ریال معادل ۷٫۵ درصد در این ماه افزایش پیدا کرد و درصد معاملات زیر ۵۰ درصد قرار گرفت که البته باز شدن سقف خرید ماهیانه تا ۶ ماهه توسط دفتر توسعه در بهبود مقدار معاملات تاثیر گذار بود.

 

اتفاقات بازار

 

همزمان با تشدید نظارت و پلمپ انبارهای غیرمجاز مواد اولیه پلیمری در آذر ماه با فروکش کردن التهابات در بازار پلیمرها و پس از یک‌سال کش و قوس فراوان قرار است با اجرایی شدن طرح افق از اول زمستان ۹۹ سهمیه ماهیانه واحدها به صورت خودکار محاسبه شود. اما بر اساس نظر کارشناسان و تکرار مکرر تولیدکنندگان اجرای ناقص این طرح از جمله عدم راه اندازی صندوق های مکانیزه فروش اصناف و بلاتکلیف ماندن طرح جامع مالیاتی باعث ابتر ماندن آن و فشار مضاعف بر تولیدکنندگان و درگیری با شبکه توزیع محصولات نهایی خواهد شد. هر چند اجرایی شدن قانون جدید چک و ممنوع شدن صدور چک حامل کمک شایانی به این طرح و شفافیت مالی در بازارهای مالی بود که متاسفانه بنا به اعلام مشاور اقتصادی رییس جمهور اجرای بندهایی از آن به سال بعد موکول شد. به‌هرحال آنچه قابل پیش بینی است طرح افق کمک شایانی به اطلاح بازار پلیمرها نخواهد کرد و تا زمانی که نگاه بخشی نگری بر تصمیمات حاکم است و اصلاح پارامترهای کلان اقتصادی همچون طرح جامع مالیاتی، قانون چک و راه اندازی صندوق مکانیزه فروشگاهی با تعویق مواجه می شود این مسیر به سرانجام نخواهد رسید در نتیجه بهتر است مسئولین امر به‌جای فیلتر و تصویه آب آلوده چشمه برای اصلاح امور از ورود آلودگی به آب چشمه جلوگیری کند.

متن کامل در: http://inpia.ir/shownews/12675