مهار آتش در سایت پسماند صفیره اهواز/ احتمال وقوع مجدد آتش‌سوزی

ایسنا/خوزستان آتش در سایت دفن پسماند صفیره اهواز که از گذشته شعله‌ور شده و دود ناشی از آن موجب افزایش آلودگی هوا شده بود، مهار شده است اما با توجه به دفن سنتی زباله در این سایت، همچنان خطر وقوع آتش‌سوزی در آن وجود دارد.

صغری رستمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز در جمع خبرنگاران در خصوص تداوم آتش‌سوزی در سایت صفیره اظهار کرد: در هفته‌های گذشته شاهد وقوع آتش‌سوزی در این سایت بودیم.

البته با توجه به اینکه دفن زباله در این سایت به صورت سنتی انجام می‌شود وقوع این اتفاق قابل پیش‌بینی بود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: پیش از این، هشدارهای لازم به سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز داده شده بود اما متأسفانه شاهد این آتش‌سوزی بودیم. از ساعات اولیه وقوع آتش‌سوزی پیگیری‌های لازم انجام و مدیریت بحران خوزستان در جریان این اتفاق قرار گرفت و منجر به این شد که سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز اهتمام ویژه‌ای برای مهار آتش‌سوزی داشته باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز گفت: با پیگیری‌های انجام شده متوجه شدیم که آتش‌سوزی ۶ مردادماه کاملا مهار شده است اما کنترل آتش در این سایت نیازمند مدیریت دقیق‌تر است. با توجه به گرمای شدید و دفن سنتی پسماند در این سایت همچنان احتمال وقوع آتش‌سوزی مجدد وجود دارد.

رستمی عنوان کرد: سایت دفن پسماند صفیره در حال دفن زباله‌ها به صورت سنتی است و این مساله موجب می‌شود همیشه احتمال وقوع آتش‌سوزی در این سایت مانند سایت برومی وجود داشته باشد. این در حالی است که پسماند باید به صورت اصولی و با در نظر گرفتن لایه‌های خاک، کاور کردن زیر زباله، کنترل شیرابه و کنترل گاز به صورت اصولی در سلول‌های دفن انجام شود.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم که باید برای مدیریت پسماند در نظر گرفته شود و در طرح اولیه سایت صفیره دیده شده است، بازیافت زباله در سایت به صورت مستمر است. علاوه بر این، احداث کارخانه تولید کود کمپوست ضروری است تا زباله‌هایی که قابلیت تجزیه دارند جدا شوند و میزان زباله به حداقل برسد. با توجه به اینکه زمین به اندازه کافی نداریم تا هر چقدر دل‌مان بخواهد زباله تولید و در زمین‌ها تخلیه کنیم، تولید زباله باید به حداقل ممکن برسد تا کنترل و مدیریت آن راحت‌تر انجام شود.

مدفن پسماند اهواز در نزدیکی روستای «صفیره» در بخش غیزانیه واقع است و از سال ۱۳۹۱ و با تعطیل شدن مدفن قدیمی پسماند در منطقه «برومی» راه‌اندازی شده است. روزانه یک هزار تن زباله از شهر اهواز به سایت پسماند اهواز منتقل می‌شود.