در جلسه کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران مطرح شد

نباید زمان طلایی برای حل مشکلات را از دست بدهیم

هشتادمین جلسه کمیسیون صادرات با حضور رييس و اعضاي  کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

هشتادمین جلسه کمیسیون صادرات با حضور رييس و اعضاي  کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

به گزارش اینپیا،در ابتدای این جلسه دکتر ترکمان رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این جلسه عنوان کرد که این شروع می تواند شروع خوبی برای یک تعامل مثبت باشد.

وی افزود:می توانیم با کمک اتاق بازرگانی ایران مشکلات را به صورت ساختارمند حل کنیم.ضمن آنکه حتما کمیسیون گمرک اتاق ایران نیز می تواند بر روی کمک انجمن در موضوعات مختلف حساب باز کند.

در ادامه جلسه فاروقی ،رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران ضمن تشکر از دکتر ترکمان به جهت پیگیری مشکلات عنوان کرد و با بیان اینکه تلاش کردیم در تجارت خارجی یک زبان واحد ایجاد کنیم گفت : معتقد هستیم تمام تشکل ها براي پيگيري موضوعات و مشكلات گمركي ميبايست  زبان مشترک داشته باشند و باتوجه به پتانسيل و ظرفيت هاي بالاي اتاق ايران ،كميسيون گمرك  ميتواند پل ارتباطي و تخصصي في  مابين بخش خصوصي و گمرك باشد.

رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران در ادامه در خصوص موضوع ارزش گذاری کالا عنوان کرد: در اکثر موارد نارضایتی شرکت‌هاي صادر كننده در خصوص  ارزش گذاری كالاها به نرخ تسعير ارز مرتبط می‌شود به این ترتيب كه  که کشف قیمت‎ها بر مبنای ریال صورت می‌گیرد و نرخ تسعير ارز گمرك براي صادرات نرخ نيمايي ميباشد برهمین اساس به سبب اینکه بعضاً قیمت تمام شده صادرکنندگان بر مبنای نرخ آزاد هست در مواقعي با ارزش غیر واقعی مواجه می‌شوند.

فاروقی در ادامه تصریح کرد: در راستای تعیین ارزش گمرکی كالاهاي صادراتي مطابق قانون امور گمركي، ارزش فروش كالا براي صدور ميبايست ملاك عمل قرار بگيرد و در صورتيكه  ارزش فاکتور ارائه شده ‌به دلايل مستند و مستدل  مورد تایید گمرك قرار نگیرد یا اساساً فاکتوری در زمان اظهار كالا به گمرك ارائه نشود، حسب مورد ارزش كالا براساس استعلام  از مراجع ذی ربط یا برمبناي قيمت  عمده فروشی در نظر گرفته می‌شود که آنهم متأثر از تصميم گيري هاي كميته ماده ٢٢ ايين نامه اجرايي قانون امور گمركي مي باشد.

وی تاکید کرد: یکی از راه حل‌های پیشنهادی برای حل مشكل ارزش گذاري  كالاهاي صادراتي تصحیح نرخ تسعير  ارز برمبناي  نرخ  تالار توافقی می‌تواند باشد.

فاروقی در خصوص ترخیص درصدی گفت : مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ترخیص کالا در تمامی موارد به جز موارد استثنا منوط به ثبت شناسه رهگيري  بانک در  سامانه بر خط بانک مرکزی و گمرک ایران می‌باشد و گمرک بدون دریافت این اطلاعات نمی‌تواند اجازه ترخیص کالا را صادر كند .

لذا به موجب  مصوباتي كه همه ساله سران قوا و يا شوراي عالي امنيت ملي صادر ميكند حسب مورد اجازه ترخيص ٩٠ تا ١٠٠ كالاهاي وارده به اماكن گمركي با ثبت سفارش معتبر مطابق فهرست اعلامي وزارت صمت ، صادر ميشود و ترخيص مابقي كالا منوط به ثبت شناسه رهگيري بانك در سامانه مربوطه خواهد بود.

منتها زمان اجراي مصوبه سران تا اخر مهرماه سال جاري بوده كه تاكنون تمديد نشده است .

البته حسب پيشنهاد كميسيون گمرك ، اتاق بازرگاني براي تمديد مصوبه   با  وزير محترم صمت مكاتبه نموده و پيگيري لازم را انجام داده است .

اما در كنار تمديد مصوبه براي كالاهاي موجود در اماكن گمركي ، اصلاح و اجراي بخشنامه تخصيص و كدساتاي اعتباري را بعنوان رويه جايگزين دنبال  ميكنيم .

در ادامه جلسه یکی از اعضا به موضوع افزایش تعرفه گمرکی ترکیه اشاره کرد و گفت :این موضوع ضربه محکمی به صادرات ایران وارد می‌کند و برهمین اساس خواستار پیگیری جدی این موضوع هستیم .بنابراین بایستی با مذاکره راه حلی پیدا کرد و مشکل را رفع نمود.

یکی دیگر از اعضا نیز در این خصوص گفت : این موضوع هم می‌تواند به سبب موضوع سیاسی و تحریم‌های آمریکا باشد و هم به سبب حمایت از تولید داخل در ترکیه.

در انتهای جلسه جمع بندی موضوعات و مشخص نمودن مصوبات صورت گرفت و رئیس کمیسیون گمرک اشاره کرد در آینده نزدیک کارگروه حقوقی ویژه‌‌ای به منظور بررسی پرونده‌های تعزیراتی در اتاق ایران با حضور گمرك ،سازمان تعزیرات حكومتي و ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز تشکیل خواهد شد.

دکتر ترکمان هم گفت : مباحث خوبی در مورد گمرک و تجارت خارجی صورت گرفت.به‌هرحال شرایط کشور خاص است اما کورسوهای امیدی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در ایران برخلاف برخی دیگر از کشور ها ارتباط تشکل ها با دولت چندان عمیق نیست گفت : در کشور ترکیه قبل از اینکه دولت تعرفه گذاری کند نظر تشکل ها را جویا می شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن با بیان اینکه در موضوع تعرفه گذاری جدید ترکیه دست مان بسته نیست گفت : می توانیم با یک حرکت منسجم به نتایج خوبی برسیم.

دکتر ترکمان در پایان با بیان اینکه متاسفانه افراد جدیدی که در دولت حاضر شدند در مورد بسیاری از مشکلات خالی الذهن هستند و مشاهده شده در برهه‌هایی از زمان نمی توانند تصمیم گیری کنند گفت : برهمین اساس ما بعضا زمان طلایی حل مشکلات را از دست می دهیم.