رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم مطرح کرد:

70 درصد صادرات صنعت کشور ایران به قم اختصاص دارد

مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» شامگاه دوشنبه 26 آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی در محل نمایشگاه بین‌المللی استان قم واقع در کیلومتر دو اتوبان قم تهران برگزار شد.

جواد شعبان‌زاده رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت برپایی این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه مترکس در راستای توجه به زنجیره تامین و عرضه صنعت کفش با نگاه ویژه به صنایع وابسته برپا شده و بنا دارد که موتور محرک برون‌رفت از خام فروشی باشد.

وی با تاکید بر اینکه کفش قم امروز در سطح فراملی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، گفت: تلاش ما در این نمایشگاه برقراری ارتباط میان صنعت‌گران با هدف ارتقای بهره‌وری، کاهش واردات و استفاده بیشتر از ماشین‌آلات بروز هستیم.

شعبان‌زاده با تاکید بر اینکه استان قم قطب تولید انواع کفش‌های ماشینی در کشور است، گفت: شرکت‌های تولید و صنعت‌گران کشور می‌دانند قم چه ظرفیتی بالایی در حوزه کفش ماشینی دارد؛ 70 درصد صادرات صنعت کفش کشور مرتبط با استان قم است و نگاه صنعت‌گران به این استان خاص است که حضور آن‌ها در این نمایشگاه هم بیان‌گر همین موضوع است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» خاطرنشان کرد: ایران جایگاه دوازدهم تولید کشور دنیا را به خود اختصاص داده است و با نگاهی که صنعت‌گران جوان به حوزه تولید کفش دارند امیدواریم بتوانیم تا پنج سال آینده این جایگاه را به جایگاه هشتم دنیا برسانیم.

وی با بیان اینکه صنعت کفش در حوزه اشتغال کشور جزو اولین‌هاست، گفت: این صنعت در حوزه کارگاه‌های محله‌محور و مشاغل خانگی جایگاهی ویژه دارد به همین علت توسعه این صنعت برای بسیاری از خانواده‌ها اهمیت دارد.

شعبان‌زاده استفاده از ماشین آلات پیشرفته را راهکارهای برای توسعه صنعت کفش دانست و گفت: 20 سالی است که ماشین‌آلات ما بروز نشده و این بهای تولید را افزایش می‌دهد اما با بروزرسانی ماشین‌آلات می‌توانیم به افزایش تولید، کاهش خروج ارز و افزایش ارزآوری برسیم و اکنون این مهم در دستور کار است.

رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم از فعالیت 35 هزار نفر در صنعت کفش قم یاد کرد و گفت: 10 هزار نفر از این افراد به صورت مستقیم در این صنعت اشتغال دارند و 25 هزار نفر نیز در قالب مشاغل خانگی در این صنعت فعالیت دارند.

عضو هیأت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: 500 هزار نفر در صنعت کفش کشور اشتغال دارند و این صنعت 73 گروه تولیدی را با خود درگیر می‌کند و سه هزار و 100 بخش تولیدی دارد.

به گفته شعبانزاده ۲۰۶ شرکت خارجی و داخلی و ۴۰ هیات تجاری در نمایگاه مترکس حضور داشتند و حضور گسترده ماشین آلات این صنعت و رونمایی از دستگاه های جدید با هدف تکمیل زنجیره ارزش صنعت کفش از ویژگی های این نمایشگاه بود.

شعبان‌زاده با بیان اینکه قم در سطح کشور از نظر اشتغال جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، گفت: قم در تولید کفش‌های ماشینی رتبه نخست کشور را دارد.