بخش پایانی سومین همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران 1401 با پنل جمع بندی

به گزارش اینپیا، پنل اختتامیه دومین روز همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ برگزار شد. در این پنل، مهندس علیرضا میربلوک جمع‌بندی و مروری از مهمترین سخنرانی‌های این همایش، ارائه کرد. دکتر برمک قنبرپور در این پنل گفت: باتوجه به روند قیمت مواد اولیه جهانی که به نظر می‌رسد کم کم به سمت […]

به گزارش اینپیا، پنل اختتامیه دومین روز همایش ملی اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران ۱۴۰۱ برگزار شد. در این پنل، مهندس علیرضا میربلوک جمع‌بندی و مروری از مهمترین سخنرانی‌های این همایش، ارائه کرد.
دکتر برمک قنبرپور در این پنل گفت: باتوجه به روند قیمت مواد اولیه جهانی که به نظر می‌رسد کم کم به سمت ثبات و کاهش پیش‌ می‌روند، بعید به نظر می‌رسد که تنش جدی‌ای پیش بیاید، مگر اینکه بحث مهندسی عرضه ها را از سمت پتروشیمی‌ها شاهد باشیم. باتوجه به این موضوع به علاوه انتظار افزایش نرخ ارز به نظر می‌رسد که از امروز تا پایان سال حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته باشیم.
وی افزود: در مجموع انتظار دارم شرایط امسال صنعت پلیمر شبیه به سال گذشته باشد.
دکتر رضا توفیقي نیز اشاره کرد: رفتار قیمتی مواد پلیمری صنعتگران صنعت پلیمر هیچ همبستگی با قیمت جهانی ندارد. من حتی ضریب همبستگی کمتر از یک دهم هم پیدا نکردم. حتی تحت تاثیر کامودیتی‌های مهم هم حرکت نکرده است. این تاثیرات روی مواد اولیه هم تاثیر نداشته اند. من پیش‌بینی می‌کنم دامنه نوسان قیمت را ده درصد قیمت حاضر باید دانست. قیمت دلار نیما نیز به نظر می‌رسد که در بلندمدت کم نوسان باشد. بنابراین انتظار رشد قیمت ۱۰ تا ۱۵ الی ۲۰ درصدی تا پایان سال وجود دارد. اخباری که از سمت بانک مرکزی وجود دارد نیز تایید کننده همین موضوع است. البته این پیش‌بینی با بحث رقابت در بورس کالا متفاوت است.
وی ادامه داد: براساس همه مولفه‌های موجود، تا ۲۰ درصد محصولات تولیدی این صنعت ظرفیت افزایش قیمت نسبت به اردیبهشت ماه دارد. بازار داخل نسبت به بازار صادراتی جذاب تر خواهد بود. چرا که اگر برجام انجام شود و نرخ ارز کنترل شود، صرف اقتصادی و بازگشت ریالی عرضه داخل بهتر خواهد بود. به طور کلی من پیش‌بینی شوک برای اقتصاد سال ۱۴۰۱ ندارم.
وی همچنین گفت: این صنعت ظرفیت رشد و توسعه دارد. تامین مالی از طریق بانک ها باید بیشتر پی گیری شود، توجه بیشتری باید به این صنعت شود چرا که پتانسیل افزایش سهم از GDP را خواهد داشت.
مهندس علیرضا میربلوک نیز با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش بنیان گفت: آنچه که اهمیت دارد این است که توسعه محقق نمی‌شود مگر اینکه همه چیز همه جانبه باشد. خدمات‌دهندگان و تولیدکنندگان دانش یا همان شرکت‌های دانش بنیان دچار مشکلات عدیده‌ای هستند. تامین زیرساخت و نیازهای اولیه، معافیت مناطق آزاد، مالیات، تسهیلات و… دارند.