نبرد در کارزار پلی‌وینیل‌کلراید

تقاضای کاذب از آنجا شکل می گیرد که افراد دارای سهمیه پی وی سی، سهمیه خرید خود را به دلیل بالا رفتن قیمت در بازار آزاد، صرف تولید نمی کنند و بدون هزینه های تولید و مالیات، با سودهای گزاف، مواد اولیه خود را در بازار به فروش می رسانند.   در این میان این نکته […]

تقاضای کاذب از آنجا شکل می گیرد که افراد دارای سهمیه پی وی سی، سهمیه خرید خود را به دلیل بالا رفتن قیمت در بازار آزاد، صرف تولید نمی کنند و بدون هزینه های تولید و مالیات، با سودهای گزاف، مواد اولیه خود را در بازار به فروش می رسانند.

 

در این میان این نکته نباید فراموش شود که انجمن ملی صنایع پلیمر چند ماه پیش از آغاز سال ۹۹ نسبت به افزایش کاذب تقاضا و احتمال التهاب در بازار هشدار داده بود. هشداری که با بی توجهی برخی رو به رو شد و همین مساله اکنون تبدیل به معضلی بزرگ شده است.

 

این در حالی است که تولیدکنندگان واقعی نیز به دلیل وجود این تقاضای چشمگیر ناچارند با پرداخت هزینه های بالا برای رقابت مواد اولیه مورد نیاز خود را تولید کنند که این مساله هزینه تولید محصولات نهایی را بالا برده و علاوه بر ایجاد مانع برای تولید، قیمت محصولات تولیدی را در بازار گران خواهد کرد.

 

این موضوع حاکی از آن است که طرف تقاضا، نارسایی هایی دارد و خریداران، تولیدکنندگان واقعی نیستند. البته این مساله هیچ گاه پرده بر کوتاهی های عرضه کننده نمی گذارد و اقداماتی مانند عرضه های سلف پی در پی و کاهش فروش نقد، در کنار دیرکرد در تحویل ها همیشه عاملی بوده است برای دامن زدن بر التهاب بازار.

 

حال اما شوربختانه التهابات شدید بازار موجب شده است که اختلاف قیمت بورس و بازار آزاد پی وی سی به حدود ٧٠ درصد برسد و این مساله در حالی که تولید در این حوزه به هیچ شکلی نمی تواند تا این حد سود داشته باشد، بسیاری از تولیدکنندگان را به سمت سهمیه فروشی سوق داده است.

 

اکنون تصور کنید که تولیدکنندگان خانه نشین شوند و با وجود خانه نشین بودن سودی چند برابری نسبت به تولیدکنندگانی که کار خود را ادامه می دهند، کسب کنند.

 

این نه تنها به معنای آن است که تولید مختل شده و اشتغال آسیب می بیند، بلکه تولیدکنندگان باقی مانده در صنعت را هم نسبت به تولید نا امید خواهد کرد و چنین روندی دقیقا عکس شعار رونق تولید و اشتغال در کشور است.

 

در این میان اما تلاش همه فعالان واقعی صنعت بر این است که بازار را از التهاب به دور بدارند.

 

تولیدکنندگان واقعی و در نمایندگی آن ها، انجمن ملی صنایع پلیمر بر این باورند که ایجاد شفافیت می تواند حضور دلالان و در نهایت التهاب بازار را کاهش داده و در نهایت صنعت و هزینه های زیادی تولید را سامان دهد.

 

در این راستا دلالان هجمه های زیادی علیه انجمن ملی ایجاد کرده اند اما این تشکل همچنان بر شفافیت تاکید دارد و تلاش می کند که مشکلات تولیدکنندگان واقعی را از سر راه برداشته و شعار رونق تولید را محقق سازد.

 

از این رو اقداماتی از قبیل گریدبندی پی وی سی برای خریداران، مذاکرات پیاپی با مسئولان مربوط و اقدام برای کوتاه کردن دست دلالان از بازار انجام داده است.

 

این اقدامات از سوی طرفداران عدم شفافیت با مقابله هایی جدی رو به رو شده اما این مساله هیچ گاه، چشم انجمن را از تمرکز روی هدف ایجاد شفافیت برنداشته است.

 

در نتیجه این امید وجود دارد که با پیگیری های مستمر و تقابل انجمن ملی با دلالان در کارزار پلی‌وینیل‌کلراید، التهابات موجود از بین رفته و بار دیگر فعالان صنعت پی وی سی بتوانند با آرامش تولید خود را ادامه داده و پشتوانه ای باشند بر چرخ تولید کشور.

 

متن کامل در: http://inpia.ir/shownews/12373