کاهش ۲۷ درصدی عرضه PVC عامل اصلی رقابت‌ها

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع پلیمر استان اصفهان گفت: مطابق اطلاعات دریافتی از سایت بورس کالا در سال ۱۳۹۷ مقدار ۵۴۵ هزار و ۶۲۴ تن و در سال ۱۴۰۰ مقدار ۴۰۱ هزار و ۱۸۳ تن پی‌وی‌سی در بورس کالا عرضه شده است که این ارقام کاهش حدود ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد. به گزارش اینپیا، […]

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع پلیمر استان اصفهان گفت: مطابق اطلاعات دریافتی از سایت بورس کالا در سال ۱۳۹۷ مقدار ۵۴۵ هزار و ۶۲۴ تن و در سال ۱۴۰۰ مقدار ۴۰۱ هزار و ۱۸۳ تن پی‌وی‌سی در بورس کالا عرضه شده است که این ارقام کاهش حدود ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش اینپیا، به نقل از روابط‌عمومی انجمن صنایع پلاستیک و پلیمر استان اصفهان، سال‌های اخیر مصرف‌کنندگان پی‌وی‌سی با مسائل متعددی برای تأمین مواد اولیه خود روبه‌رو شده‌اند یکی از مهم‌ترین آنها را می‌توان رقابت‌های قابل‌توجه برای خرید پی‌وی‌سی در بورس کالا خواند.

همان‌طور که می‌دانیم پی‌وی‌سی در صنایع متعددی مورداستفاده قرار می‌گیرد و این صنایع باتوجه‌به محصولات نهایی خود، حاشیه سود متفاوتی را نیز برای صنعتگران به همراه دارند.

ازاین‌رو ممکن است برای برخی از صنعتگران رقابت‌های بالا نیز برای تولید، توجیه اقتصادی داشته باشد. اما برای بسیاری که حاشیه سود کمتر از ۱۰ درصد را تجربه می‌کنند این رقابت‌ها به معنای ناتوانی در خرید مواد اولیه خواهد بود.

در نتیجه رقابت‌های ایجاد شده که به باور صنعتگران در اکثر موارد از کمبود مواد اولیه و کاهش عرضه‌ها در بورس کالا نشئت می‌گیرد، بسیاری از تولیدکنندگان را از چرخه تولید خارج کرده است.

مهندس سعید روغنی، عضو هیئت‌مدیره انجمن صنایع پلیمر استان اصفهان در گفت‌وگو با ایسپیا در این باره می‌گوید: روند تغییرات عرضه پی‌وی‌سی طی سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴۵ هزار تن عرضه pvc نسبت به سال ۱۳۹۷ کاهش‌یافته است و یکی از دلایل مهم رقابت همیشگی این محصول در صنایع پایین‌دستی همین کاهش عرضه است.

به گفته وی: مطابق اطلاعات دریافتی از سایت بورس کالا در سال ۱۳۹۷ مقدار ۵۴۵ هزار و ۶۲۴ تن و در سال ۱۴۰۰ مقدار ۴۰۱ هزار و ۱۸۳ تن پی‌وی‌سی در بورس کالا عرضه شده است که این ارقام کاهش حدود ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد.

روعنی تصریح کرد: این کاهش عرضه در سال ۱۴۰۰ منجر به رقابتی در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از طرف صنایع پایین‌دستی شده است.