دکتر جمالی : فرصت های صادراتی صنعت پلیمر

به گزارش اینپیا، دکتر مسعود جمالی، عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در نخستین سخنرانی امروز به موضوع «فرصت‌های صادراتی صنعت پلیمر» پرداخت. دکتر جمالی در ابتدا درخصوص اهمیت صادرات گفت: بر خلاف بسیاری از باورها، واردات می تواند به صادرات خدمت کند. در کشورهای پیشرفته مواد خام وارد […]

به گزارش اینپیا، دکتر مسعود جمالی، عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در نخستین سخنرانی امروز به موضوع «فرصت‌های صادراتی صنعت پلیمر» پرداخت.
دکتر جمالی در ابتدا درخصوص اهمیت صادرات گفت: بر خلاف بسیاری از باورها، واردات می تواند به صادرات خدمت کند. در کشورهای پیشرفته مواد خام وارد و مواد با ارزش افزوده بالاتر صادر می شود. با این وجود در کشور ما ارزش اقلام وارداتی ۱۲۰۰ دلار و ارزش کالای صادراتی حدود ۴۰۰ دلار بوده است که نشان از واردات محصول نهایی و صادرات مواد خام دارد.
وی سپس گفت: بیشتر واردات کشور در HS کد ۳۹ مواد اولیه بوده است، که نشان از طرفیت کشور برای واردات مواد اولیه و صادرات محصولات نهایی در صنعت پلیمر دارد‌. در صنعت پلیمر، واردات و صادرات متاسفانه روی اقلامی خاص تمرکز دارد، این در شرایطی است که استراتژی ثبات و وابستگی به واردات از یک کشور خاص در کشورهای پیشرفته دنبال نمی شود.
این عضو هیات مدیره انجمن ملی در ادامه توضیح داد: بیشترین صادرات ایران نیز در کد ۳۹ به رغم ظرفیت بالای تولید محصولات نهایی در صنعت پلیمر، مواد اولیه است. بیشترین صادرات نیز بر اساس داده ها به چین صورت می گیرد که این مقدار از صادرات به واسطه صدور مواد اولیه صورت می گیرد.
وی در مورد استفاده از آنالیز دیتاها و مدل‌های تصمیم گیری گفت: استفاده از آنالیزها در دنیا بسیار پراهمیت تلقی می‌شود ولی در ایران دست کم گرفته شده است. ما نیاز به استفاده از سیستم‌های تصمیم‌یار داریم که با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانند در امر صادرات به ما کمک‌های شایانی کنند.
وی در ادامه در مورد سهم واردات کشورها در محصولات پلیمری گفت: چین، آلمان و ایالات متحده بزرگترین واردکنندگان در قاره‌های خود هستند. این کشورها در بحث نرخ رشد واردات نیز هم در بلندمدت و هم در سالهای اخیر، روند صعودی داشته اند. کشورهای شرق آسیا نیز حجم بالایی از واردات دارند.
در سال ۲۰۲۰ ارزش کل واردات محصولات پلیمری در جهان ۱۴۰.۶ میلیارد دلار است که ایران حدود ۲.۲ میلیارد دلار سهم دارد که باتوجه به منابعی که در ایران وجود دارد عدد بسیار پایینی است.
دکتر جمالی در مورد سهم صادرات کشورهای مختلف گفت: عربستان، ژاپن، چین، آمریکا و آلمان جزو بزرگترین صادر کنندگان مصنوعات پلیمری هستند. سهم ایران در این حوزه کمتر از یک درصد است. نرخ رشد صادرات در بازه یک ساله و پنج ساله نیز حاکی از این است که چین، ژاپن، کره جنوبی، بلژیک و آلمان به ترتیب، بزرگترین صادرکنندگان هستند.
دبیر کل همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری در ادامه به معرفی ظرفیت‌ها و شاخص‌های تجاری پرداخت و گفت: کشورهای روسیه و قزاقستان به دلیل پیمان اوراسیا و ظرفیت بالای بازارهای این دو کشور جزو بهترین گزینه‌های ما برای صادرات هستند. پاکستان با جمعیت بالایی که دارد گزینه بسیار مناسبی است. رومانی و کنیا نیز به دلایلی مانند رشد اقتصادی متناوب، سهولت کسب و کار، جمعیت و سهولت صادراتی، جزو گزینه‌های جذاب هستند.